Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Sebze Yemekleri
458 35
0
Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık

Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

+ 6 adet eşit büyüklükte patlıcan

+ 1 adet tavuğun haşlanmış göğsü

+ 250 gram haşlanmış dil

+ 150 gram kestane mantarı

+ 2 adet baş soğan

+ Yarım demet maydanoz

+ 2 çorba kaşığı tereyağı

+ Tuz, Karabiber

+ Kızartmak için sıvı yağ

Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık Tarifi;

Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlayın ve acı suyu çıkıncaya kadar bol yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Ayrı bir yerde haşlanmış tavuk etini didin. Dili ince ince kıyın. Mantarları yıkayıp süzün ve ince kıyın. 1 kaşık tereyağında soteleyin. Tavuk eti ve dil ilave edip, sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber ince kıyılmış maydanoz koyun ve iyice karıştırın. Patlıcanları bir tepsiye dizin. Kemer patlıcanların ortasını yarıp harcı yarıklara doldurun. Bostan patlıcanlı yapacaksanız; yine patlıcanı alacalı soyup, patlıcanın üstüne üç yarık yapın, yarıklara doldurun. Soğanları ince ince kıyıp tereyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tuzunu ayarlayın. 1 bardak su ile iyice pişirin. Soğanları patlıcanların üzerine taksim edin.  Suyunu da tepsiye dökün, 200 dereceye ayarladığınız fırında 15-20 dakika pişmeye bırakın, yemeği sıcak servis yapın.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Mercimekli Enginar Çorbası

Next Post

Ilık Çikolata Şelalesi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ilık Çikolata Şelalesi

Ilık Çikolata Şelalesi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki