Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç İçin Malzemeler
• 500 gram tavuk eti
(tercihen kalça şiş tarafı)
• 3 adet büyük boy patates
• 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik
• 1 su bardağı su
• Tuz
Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç Tarifi;
Patateslerin kabuğunu soyup cevizden biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın. Tavuk etini de ceviz büyüklüğünde doğrayıp kurutulmuş kekik ile harmanlayın. Emsan Kamelya Efes Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Tavuk etini ekleyip 5 dakika boyunca kavurun. Patatesleri ve üzerini geçmeyecek kadar suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Patatesler yumuşamaya başlayınca tuzunu ekleyin. Sıcak servis yapın.