Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç İçin Malzemeler
• 500 gram tavuk eti
(tercihen kalça şiş tarafı)
• 3 adet büyük boy patates
• 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik
• 1 su bardağı su
• Tuz

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç Tarifi;

Patateslerin kabuğunu soyup cevizden biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın. Tavuk etini de ceviz büyüklüğünde doğrayıp kurutulmuş kekik ile harmanlayın. Emsan Kamelya Efes Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Tavuk etini ekleyip 5 dakika boyunca kavurun. Patatesleri ve üzerini geçmeyecek kadar suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Patatesler yumuşamaya başlayınca tuzunu ekleyin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Kıymalı ve Pirinçli Semizotu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir