Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Renkli Börek

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Renkli Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 4 adet hazır yufka
• 2 adet büyük boy havuç
• 1 paket dilimlenmiş
çemensiz pastırma
• 150 gram rendelenmiş
taze kaşar peyniri
• 1 demet kuzukulağı veya roka
Sosu için:
• 2 adet yumurtanın sarısı
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
• Haşhaş tohumu

Renkli Börek Tarifi; 

Sosu için; Yumurta sarıları ile sıvı yağı karıştırın. Yufkalardan iki tanesini tezgahın üzerine üst üste serin. Fırça yardımı ile sostan birkaç yemek kaşığı kadarını yufkaların üzerine sürün. Rendelenmiş havucu serpin. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin. Yumurtalı karışımdan sürüp jülyen doğranmış pastırma ile rendelenmiş kaşar peyniri serpin. En son yufkayı da serin, yumurtalı karışımı sürün ve iyice yıkanıp kurulanmış kuzukulağını serpin. Yufkayı rulo şeklinde sararak bir bütün oluşturun. İki eşit parçaya bölüp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip taze sıkılmış limonlardan Dimes Limonata ile servis yapın.

Tags: Basit YemeklerHamur İşleriİçecek
Previous Post

Ayvalı Crumble

Next Post

Osmanlı Usulü Zerde

Yemek Zevki Editör

Next Post
Osmanlı Usulü Zerde

Osmanlı Usulü Zerde

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki