Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Balık Yemekleri

Tombul Tombul Hamsi Kuşu

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Balık Yemekleri
469 24
1
Tombul Tombul Hamsi Kuşu

Tombul Tombul Hamsi Kuşu

740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler

1 kilo hamsi
Patates püresi için:
Yarım kilo patates
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4-5 dal taze soğan
Kızartmak için:
Mısır unu ve sıvı yağ

Tombul Tombul Hamsi Kuşu Tarifi;
Hamsilerinizi temizleyip kılçıklarını çıkartın (Balıkçınızdan rica etseniz harika olur!).
Hızlı ve lezzetli patates püresi için patateslerin kabuklarını soyun. Her bir patatesi birkaç parça halinde kesip tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Arada bir çatalla kontrol ederek patateslerin iyice haşlandığından emin olun.
Patatesler haşlanınca hafifçe süzüp tekrar tencereye alın. Kısık ateşte 4-5 dakika daha tutarak, kontrollü bir şekilde patateslerde kalan suyun çekilmesini sağlayın. Daha sonra sıcak sütü, zeytinyağını ve ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın.
Temizlenmiş hamsilerden bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Püreden bir tatlı kaşığı kadarını üzerine yerleştirip üzerine diğer hamsiyi yapıştırın. Malzeme bitene dek aynı şekilde devam edin. Hamsi kuşlarını mısır ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Tags: Balık
Previous Post

Osmanlı Usulü Zerde

Next Post

Zencefilli Zümrüt Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zencefilli Zümrüt Çorbası

Zencefilli Zümrüt Çorbası

Comments 1

  1. Rishab says:
    14 yıl ago

    harika bir tarif canım bende çok seevrim patates salatasını…Kuzenimize çok teşekkürler bu tarif için:) ellerine sağlık…

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki