Portakallı Enginar
(6 Kişilik)
Portakallı Enginar İçin Malzemeler
6 adet enginar
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
1 adet portakal suyu
1 adet ince dilimlenmiş portakal (kabuksuz)
Tuz
1 su bardağı su
Portakallı EnginarHazırlanışı
Havucu minik küp şeklinde doğrayın, üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlamaya bırakın. Kaynadıktan 5 dakika kadar sonra minik küpler halinde doğradığımız patatesi ekleyin ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatın. Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Üzerine patates ve havuç ekleyin. 1 su bardağı bezelyeyi de ilave edip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Enginarları limon ile ovarak tencereye dizin. Bu işlem enginarların kararmasını önlemek için yapılır. Üzerine hazırladığınız sebzeleri dökün. Şeker, tuz ve zeytinyağı gezdirin. Portakal suyunu da döktükten sonra, 1 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Portakal dilimlerini de ekledikten sonra servis yapın.
#PortakallıEnginar #PortakallıEnginarTarifi #PortakallıEnginarMalzemeler #EnginarTarifi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi