Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Portakallı Enginar

by Yemek Zevki Editör
18 Haziran 2016
in Sebze Yemekleri
483 10
0
Portakallı Enginar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

portakallı-enginar

Portakallı Enginar

(6 Kişilik)

Portakallı Enginar İçin Malzemeler

6 adet enginar

1 adet havuç

1 adet patates

1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)

1 adet soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet limon

1 çay kaşığı şeker

1 adet portakal suyu

1 adet ince dilimlenmiş portakal (kabuksuz)

Tuz

1 su bardağı su

 

Portakallı EnginarHazırlanışı

Havucu minik küp şeklinde doğrayın, üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlamaya bırakın. Kaynadıktan 5 dakika kadar sonra minik küpler halinde doğradığımız patatesi ekleyin ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatın. Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Üzerine patates ve havuç ekleyin. 1 su bardağı bezelyeyi de ilave edip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Enginarları limon ile ovarak tencereye dizin. Bu işlem enginarların kararmasını önlemek için yapılır. Üzerine hazırladığınız sebzeleri dökün. Şeker, tuz ve  zeytinyağı gezdirin. Portakal suyunu da döktükten sonra, 1 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Portakal dilimlerini de ekledikten sonra servis yapın.

#PortakallıEnginar #PortakallıEnginarTarifi #PortakallıEnginarMalzemeler #EnginarTarifi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

Tags: EnginarTarifiPortakallıEnginarPortakallıEnginarMalzemelerPortakallıEnginarTarifiyemekzevkiYemekZevkiDergisi
Previous Post

Vişneli Brownie

Next Post

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki