Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Agurdıdırşısı – (Ezme fasulye)

Agurdıdırşısı – (Ezme fasulye)

agududırsisi

Agurdıdırşısı – (Ezme fasulye)

(4 Kişilik)

Agurdıdırşısı İçin Malzemeler:

500 gram barbunya fasulye

1 adet büyük boy kuru soğan

2 yemek kaşığı acıka (olmazsa olmazı)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz (kontrollü olarak ekleyin, çünkü acıkanın tuzu yeterli oluyor)

10 dal taze kişniş

2 dal taze sarımsak

2 adet taze soğan

Agurdıdırşısı  Hazırlanışı:

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Tencereyi iyice ısıtıp sıvı yağ ekleyin. Soğanı ve acıkayı kavurun. Fasulyeyi de ekleyin. Hepsi güzelce özleştiğinde, fasulyelerin üzerine gelecek kadar sıcak su ilave edin. Fasulyeler iyice ezilecek duruma gelene kadar pişirin.

Kişnişi, taze sarımsakları ve taze soğanı ince ince kıyın. Yeşilliklerin üçte birini süslemek için ayırın.

Fasulyeler yumuşayınca ocaktan alın. Sıcakken püre ezicisi ile ezin. En son kıydığınız yeşillikleri ilave ederek tatlandırın. Süslemek için ayırdığınız yeşillikleri de üzerine serpin. Sıcak veya ılık servis yapın.

#Agurdıdırşısı #AgurdıdırşısıTarifi #Ezmefasulye #EzmeFasulyeTarifi #ÇerkezYemekleri #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

 

OKU ➤  Yemek Zevki Dergisi Haziran Ayı Yeni Sayımız Çıktı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir