Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İftar Yemekleri

Etli Taze Fasulye

by Yemek Zevki Editör
05 Haziran 2016
in İftar Yemekleri, Sebze Yemekleri
478 15
0
Etli Taze Fasulye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

taze-fasulye

Etli Taze Fasulye

(4 Kişilik)

Etli Taze Fasulye İçin Malzemeler

250-300 gram siniri alınmış dana kuşbaşı et

750 gram kadar taze fasulye

3-5 baş sarımsak

2 adet orta boy soğan

2 adet büyük boy domates

1 yemek kaşığı domates salçası

Sıvı yağ, dilerseniz biraz tereyağı

Baharatlar; Kekik, kırmızı pul biber, tuz (dilerseniz karışık çeşni)

Etli Taze Fasulye Hazırlanışı

Taze fasulyeyi bir gün önceden zevkinize göre ayıklayarak, kesin ya da parçalayın. Suya koyun, böylece üzerindeki tarım artıklarından da kurtulmuş olursunuz.

Öncelikle büyük bir tencere içinde az sıvı yağ ile kuşbaşı doğranmış etleri atıp, orta ateşte önce mühürleyin. Suyunu bırakmaya başladığı anda tencerenin kapağını kapatarak altını biraz kısın. Et, suyunu çekene kadar pişirin.

Kişisel deneyimime göre, et ne kadar kısık ateşte ve uzun süre pişerse o kadar yumuşak olur.

Et suyunu çektiğinde bir küçük çay bardağı kadar su ilave ederek, tekrar kapağını kapatarak pişirmeye devam edin.

Etimiz pişerken, soğanları mümkün olduğunca küçük doğrayıp hazırlayın. Sonra domatesleri rendeden geçirip kalın kabuğundan ayırın. Sarmısakları dilerseniz ezin, dilerseniz benim yaptığım gibi küçük küçük dilimleyin.

Etimiz ikinci kere suyunu çektiğinde önce sarmısakları atıp biraz çevirin, sonra soğanları atın ve iyice karıştırarak kavurmaya devam edin.

Soğanlarla et birbiriyle özdeşleştiğinde suda beklettiğiniz taze fasulyeyi süzüp etin üzerine atmaya başlayın. Bu arada ateşi iyice açın. Etler ve fasulyeleri bir süre daha kavurmaya devam edin. Sonra rendelediğiniz domatesleri ve salçayı üzerine ekleyin. Baharatları ağız zevkinize göre ayarladıktan sonra üzerine dökün. Son olarak da fasulyenin biraz üstüne kadar su ilave ederek kaynayınca altını kısın.  25 -30 dakika fasulyelerin pişmesini bekleyin. Tuzunu en son ilave edin.

Eti başka yerde pişirip tencereye almayın, zira yemeğin en büyük lezzetini etin kendi suyunu bıraktığı tenceredeki karışımı verecektir. Eti kesinlikle tuzlamayın, sert olur.

Afiyet olsun…

#EtliTazeFasulye #EtliTazeFasulyeTarifi #EtliTazeFasulyeMalzemeler #EtliTazeFasulyeHazırlanışı #SebzeYemeğiTarifleri #TazeFasulye #YemekZevkiDergisi #YemekZevki

Tags: EtliTazeFasulyeEtliTazeFasulyeHazırlanışıEtliTazeFasulyeMalzemelerEtliTazeFasulyeTarifiSebzeYemeğiTarifleriTazeFasulyeyemekzevkiYemekZevkiDergisi
Previous Post

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk

Next Post

Şişberek Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Şişberek Çorbası

Şişberek Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki