Malzemeler:
• 500 gram taze asma yaprağı
• 4 adet büyük boy soğan
• 1,5 su bardağı pirinç
• 2 çay kaşığı yenibahar
• 2 çay kaşığı karabiber
• Yarım çay kaşığı tarçın
• 2 çorba kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 demet maydanoz
• 1 demet dereotu
• Yarım demet nane
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• Tuz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi;
Pirinci 20- 25 dakika ılık tuzlu suda bekletin ve nişastası çıkana kadar birkaç kez yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım çay bardağı zeytinyağında kısık ateşte yaklaşık 20- 25 dakika kadar pişirin. Baharatı, şekeri, tuzu ve pirinci ilave edin. Yaklaşık 7-8 dakika daha kavurun. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve ocağın altını kapatın. Hazırladığınız iç malzemeyi 15 dakika demlendirin. Daha sonra ince doğradığınız yeşillikleri, limonun rendelenmiş kabuğu ile suyunu, sarmanın harcına ilave edip karıştırın. Taze yaprakları sıcak suda birkaç dakika beklettikten sonra süzün. Yaprakları sardıktan sonra 1 su bardağı kaynamış tuzlu suyu tencereye ilave edin. En son kalan zeytinyağını sarmaların üzerine dökün. Birkaç dakika orta ateşte kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25-30 dakika pişirin.