Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

by Yemek Zevki Editör
02 Ağustos 2013
in Tarifler
473 20
0
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 500 gram taze asma yaprağı
• 4 adet büyük boy soğan
• 1,5 su bardağı pirinç
• 2 çay kaşığı yenibahar
• 2 çay kaşığı karabiber
• Yarım çay kaşığı tarçın
• 2 çorba kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 demet maydanoz
• 1 demet dereotu
• Yarım demet nane
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• Tuz

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi;
Pirinci 20- 25 dakika ılık tuzlu suda bekletin ve nişastası çıkana kadar birkaç kez yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım çay bardağı zeytinyağında kısık ateşte yaklaşık 20- 25 dakika kadar pişirin. Baharatı, şekeri, tuzu ve pirinci ilave edin. Yaklaşık 7-8 dakika daha kavurun. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve ocağın altını kapatın. Hazırladığınız iç malzemeyi 15 dakika demlendirin. Daha sonra ince doğradığınız yeşillikleri, limonun rendelenmiş kabuğu ile suyunu, sarmanın harcına ilave edip karıştırın. Taze yaprakları sıcak suda birkaç dakika beklettikten sonra süzün. Yaprakları sardıktan sonra 1 su bardağı kaynamış tuzlu suyu tencereye ilave edin. En son kalan zeytinyağını sarmaların üzerine dökün. Birkaç dakika orta ateşte kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25-30 dakika pişirin.

Tags: Ana Yemekleryöresel yemekler
Previous Post

Bayramda geleneksel lezzet sevenlerin tercihi Ülker Lokumcuk

Next Post

Kent bayramı yeni lezzetleriyle karşılıyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Kent bayramı yeni lezzetleriyle karşılıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki