Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Zeytinyağlı Mini Enginar

by Yemek Zevki Editör
03 Aralık 2015
in Pratik Yemekler
473 20
0
Zeytinyağlı Mini Enginar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

zeytinyagli-mini-enginar

Zeytinyağlı Mini Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mini Enginar İçin Malzemeler:
1 kavanoz konserve mini enginar
2 adet portakalın suyu
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
1 kahve fincanı bezelye içi
1 adet patates
1 adet kapya biber
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet limonun suyu
Deniz tuzu

Zeytinyağlı Mini Enginar Hazırlanışı:
Rendelenmiş soğanı zeytinyağının üçte biri ile kavurun. Zar şeklinde doğranmış havucu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Aynı şekilde doğradığınız patatesi ve kapya biberi ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra enginarları bezelye içi ile birlikte tencereye yerleştirin. Tuzu ve şekeri serpin. Portakal suyu ile limon suyunu dökün. En son kalan zeytinyağını dökün. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencerenin kapağını açmadan, oda ısısında soğutun. Daha sonra dörde kesip küçük sunum tabaklarına paylaştırın, garnitürünü dekoratif bir şekilde üzerine yerleştirin. Soğuk servis yapın.

Tags: EnginarMini EnginarzeytinyağlıZeytinyağlı Mini EnginarZeytinyağlı Mini Enginar HazırlanışıZeytinyağlı Mini Enginar İçin MalzemelerZeytinyağlı Mini Enginar Nasıl YapılırZeytinyağlı Mini Enginar Tarifi
Previous Post

Kakaolu ve Cevizli Kek

Next Post

SEYİDOĞLU’NDAN BALIK SEVERLERE GÜVEÇTE SICAK HELVA

Yemek Zevki Editör

Next Post
SEYİDOĞLU’NDAN BALIK SEVERLERE GÜVEÇTE SICAK HELVA

SEYİDOĞLU'NDAN BALIK SEVERLERE GÜVEÇTE SICAK HELVA

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki