Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

1974

Malzemeler:

4 adet temizlenmiş enginar

12 adet arpacık soğan

1 adet patates

1 adet büyük boy havuç

4 dal dereotu

1 su bardağı portakal suyu

1 adet limonun suyu

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

4 çay kaşığı toz şeker

Tuz, yenibahar

Hazırlanışı:

Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp arpacık soğanları, irice küp doğranmış havucu ve patatesi kavurun. Tuzu ve yenibaharı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.

Enginarları tabanı düz bir tencereye ters yerleştirin. Sebzeleri  tencerenin içine ilave edin. Kalan zeytinyağını, portakal suyunu ve limon suyunu dökün. En son şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Enginarları servis tabağına çanak şeklinde yerleştirin. Üzerine sebzeleri paylaştırın. Dereotu ile süsleyip soğuyunca servis yapın.

OKU ➤  “Hijyen şartları uygun olursa beyaz et satılabilir”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir