Malzemeler:
4 adet temizlenmiş enginar
12 adet arpacık soğan
1 adet patates
1 adet büyük boy havuç
4 dal dereotu
1 su bardağı portakal suyu
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
4 çay kaşığı toz şeker
Tuz, yenibahar
Hazırlanışı:
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp arpacık soğanları, irice küp doğranmış havucu ve patatesi kavurun. Tuzu ve yenibaharı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
Enginarları tabanı düz bir tencereye ters yerleştirin. Sebzeleri tencerenin içine ilave edin. Kalan zeytinyağını, portakal suyunu ve limon suyunu dökün. En son şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Enginarları servis tabağına çanak şeklinde yerleştirin. Üzerine sebzeleri paylaştırın. Dereotu ile süsleyip soğuyunca servis yapın.