Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Zeytinli Ponçik

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
2
Zeytinli Ponçik

Zeytinli Ponçik

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler

Zeytinli Ponçik

3 adet yumurta

1,5 su bardağı süt

125 gram margarin

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 paket yaş maya

1 yemek kaşığı şeker

1 tutam tuz

Aldığı kadar un

Zeytin

Haşhaş

Zeytinli Ponçik Tarifi:

Oda sıcaklığındaki margarini, zeytinyağı, yumurta (yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın), süt, şeker ve tuzu iyice yoğurun.  Unu ekleyin, mayayı da içine katın. Kulak memesi kıvamına gelince hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp içerisine çekirdekleri çıkarılmış zeytinden koyup, yuvarlayıp kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin ve fırına verin. Sıcak sıcak servis yapın.

 

 

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Güz Salatası

Next Post

Tavuklu Düğün Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavuklu Düğün Çorbası

Tavuklu Düğün Çorbası

Comments 2

  1. Tanveer says:
    14 yıl ago

    Bengfcm değişik bir lezzet oluş canım,bende deenmek isterim.Sunum enfes gf6zfckfcyor ellerine sağlık tatlım.f6pfcyorum seni

    Yanıtla
  2. Lucia says:
    14 yıl ago

    Gee7miş olsun Bengfc. e7ok fczfcldfcm:((Pırasalı bf6rek e7ok yaparım ama bf6yle minik minik e7ok gfczel olmuşlar. Bir dahaki efsere bf6yle deneyeyim hemen. Ellerine sağlık canım:)

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki