Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Balık Yemekleri

Zeytinli Alabalık

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Balık Yemekleri
478 15
0
Zeytinli Alabalık
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

zeytinli-alabalik

Malzemeler          

4 adet her biri yaklaşık 250-280 gram alabalık

10 gram kaba deniz tuzu

5 gram yeni öğütülmüş karabiber

80 gram siyah zeytin

80 gram yeşil zeytin

20 adet limon

Yarım demet kekik

Yarım demet biberiye

Az miktarda zeytinyağı

100 ml. balsamik sirke

20 gram şeker

Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Barbekünüzü dolaylı orta ısıda hazırlayın. Alabalığın içini tuz ve karabiberle tatlandırın. Limonları ortadan ikiye bölün ve kekikleri küçük parçalara bölün. Limonları, kekikleri ve zeytinleri karıştırın. Karışımı alabalığın karın boşluğuna doldurun. Alabalığın dışına bir fırça yardımı ile zeytinyağını sürün. Alabalığın dış kısmını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Barbekünüzün kapağını açıp biberiyeleri korun üzerine koyun. Alabalığı dolaylı ısı üzerine koyun ve kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika limonlar ve alabalık kahverengileşinceye ve en kalın yeri iyice pişene kadar ızgara edin.

Alabalığın sosunu hazırlamak için; Balsamik sirke ve şekeri bir sos tavasında yavaşça şurup kıvamına gelinceye kadar pişirin ve piştiğinde bir tutam tuz serpin.

Tags: Balık
Previous Post

Meksika Usulü Tavuk Salatası

Next Post

Çavdar Ekmeğinde Klasik Burger

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çavdar Ekmeğinde Klasik Burger

Çavdar Ekmeğinde Klasik Burger

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki