Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Zerdeçallı ve Cevizli Ekmek

by Yemek Zevki Editör
21 Ocak 2017
in Pratik Yemekler
468 25
0
Zerdeçallı ve Cevizli Ekmek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Zerdeçallı ve Cevizli Ekmek

(4 Kişilik)

Zerdeçallı ve Cevizli Ekmek İçin Malzemeler:

2 su bardağı un
1 yemek kaşığı instant maya
1,5 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zerdeçal
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Zerdeçallı ve Cevizli Ekmek  Hazırlanışı:

Hamur yoğurma makinesinin haznesine unu, zerdeçalı, ceviz içini, mayayı, suyu ve tuzu aktarın. Pürüzsüz ve ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 5 dakika boyunca yoğurun. Hamurun  ilk mayalanma süreci bittiğinde hamuru tekrar yoğurun. Yağlanmış ve un serpilmiş yuvarlak bir kek kalıbına hamuru yerleştirin. Hamur iki misli kabarana dek ikinci kez mayalanma sürecini başlatın. Daha sonra 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ekmek pişince dilimleyin, üzerine ızgarada zeytinyağı ile birlikte kızartılmış biberleri yerleştirin. En son haşlayıp kırıntı haline getirdiğiniz yumurta sarısını ve ufalanmış sert beyaz peyniri serpin.

Yapım: İnci BAK

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

Tags: Zerdeçallı ve Cevizli Ekmek
Previous Post

Çeddarlı ve Frenk Soğanlı Göz Yumurta

Next Post

Avokadolu ve Çeddar Peynirli Göz Yumurta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Avokadolu ve Çeddar Peynirli Göz Yumurta

Avokadolu ve Çeddar Peynirli Göz Yumurta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki