Ana Sayfa » Tarifler » Diyet Yemekleri » Zencefilli Zümrüt Çorbası
Zencefilli Zümrüt Çorbası

Zencefilli Zümrüt Çorbası

Malzemeler

Zencefilli Zümrüt Çorbası

100 gram tavuk eti

100 gram dolmalık yeşil biber

100 gram havuç

50 gram taze fasulye

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

Ceviz boyunda ince rendelenmiş taze zencefil

1,5 litre tavuk suyu

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Zencefilli Zümrüt Çorbası Tarifi:

Bütün sebzeleri kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağı tencereye ilave edin. Soğan, sarımsak ve küp şeklinde doğranmış tavukları koyun. Sebzeleri ekleyin. 15 dakika daha kavurun. Un, ince rendelenmiş zencefil ve tuz ilave edin. 2 dakika daha kavurun. Tavuk suyu ilave edip 5 dakika kaynatın. Ocağın altını söndürüp sıcak olarak servise sunun.

OKU ➤  Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir