Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Zencefilli Limon Soslu Biftek

Zencefilli Limon Soslu Biftek

Malzemeler
• 500 gram biftek
Limon Sosu İçin:
• 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 yemek kaşığı esmer şeker
• 1 adet limon suyu
• 1 çorba kaşığı bal
• 1 çay kaşığı zencefil
• 2 su bardağı su
• 1 tutam kekik

Zencefilli Limon Soslu Biftek Tarifi;
Isıtılmış teflon tavaya biftekleri koyun. Yumuşayıncaya kadar arkalı önlü pişirin. Rengi değişince ateşten alın.
Mısır nişastası, şeker ve limon suyunu sos tenceresinde pişirin. Bal, zencefil ve 2 su bardağı suyu ilave edin. Kaynamaya başladığında ateşi kısın. 5-10 dakika kaynatın. Kekiği ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Biftekleri servis tabağına alın. Sosu da üzerine dökerek servis edin.

OKU ➤  Doğu Karadeniz Kadınları Türk Çayını Korumak İçin Çaya Ses Veriyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir