Malzemeler:
150 gram yeşilbiber
150 gram kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
150 gram tuzlu lor peyniri
100 gram tatlı lor peyniri
1 çorba kaşığı çörek otu
Hazırlanışı:
Biberlerin üst kapaklarını kesip çekirdeklerini temizleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suyun içinde 10 dakika haşladıktan sonra suyun içinden çıkartın. İyice süzüp birkaç çorba kaşığı zeytinyağı ile her tarafını eşit şekilde yağlayın.
Peynirleri ve çörek otunu bir kasede harmanlayın. Bu karışımı biberlerin içine doldurun. Tabanı düz, biberlerin boyutunu geçmeyecek ebatta bir kasenin içine arada boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üzerine kalan zeytinyağını doldurun. Kapağını sıkıca kapatın. Birkaç gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.