Ana Sayfa » Haber Turu » Yaz Sofralarında TARİŞ Varyete Şöleni

Yaz Sofralarında TARİŞ Varyete Şöleni


Kuzey ve Güney; TARİŞ yazın bolluğunu, bereketini ve tazeliğini iki farklı zeytinyağı ile kutluyor.

Kuzey Ege Zeytinyağı Kaz Dağları’nın rüzgarlarıyla ipeksi bir yumuşaklığa kavuşurken, Güney Ege Zeytinyağı, yaz güneşinin olgunlaştırdığı meyvelerle zenginleşiyor. Salatalar, zeytinyağlılar, dolmalar, ızgaralar, balıklar, börekler ve hatta kızartmalar, iki farklı coğrafyanın kendine has doğal tatları ile bu yaz çok daha hafif ve lezzetli.

1915’ten beri inanç, bilgi ve aşkla üretim yapan TARİŞ, Kuzey Ege ve Güney Ege zeytinyağları ile yaz sofralarını lezzet şölenine dönüştürürken, zeytinyağı kültürünü de zenginleştirmeye devam ediyor. Kuzey Ege’nin taze çimen kokusu ve ipeksi yumuşaklığı ile Güney Ege’ye özgü olgun meyvelerinin baş döndüren aroması, salatalardan ızgaralara, taze otlu böreklerden sarmalara kadar tüm yemekleri gurme ellerden çıkma bir lezzet boyuna yükseltiyor.

Kuzey ve Güney; iki farklı coğrafya ve TARİŞ’in sunduğu iki farklı lezzet serüveni… Her iki zeytinyağı da, zeytinlerin yetiştirildiği coğrafyanın karakter özelliğini, kendine özgü tadını, kokusunu ve dokusunu taşıyor sofralara.

TARİŞ Kuzey Ege Zeytinyağı, dünyanın en kaliteli zeytinlerinin yetiştiği Edremit Körfezi’nde yetişen zeytinlerden üretiliyor. Kendine has karakteri ise Kaz Dağları’ndan esen rüzgârdan geliyor. Ekmeğinizi bandığınız an o hafif çimen kokusu ile ipeksi kıvamını hissedersiniz. Damakta hafif bir acılık hissedilmesi, karakteristik özelliğidir. İşte bu zeytinyağı balık buğulama, enginar, fasulye gibi klasik zeytinyağlılar, etli dolma, börek ve pilavları, tadına doyulmaz eşsiz lezzetlere dönüştürüyor.

İzmir, Aydın ve Muğla yöresinde yetişen zeytinlerden üretilen TARİŞ Güney Ege Zeytinyağları, daha koyu renkte, daha az akışkan ve meyvemsi tadı ile daha baskın bir lezzete sahip. Karakterini, Ege’nin kızgın güneşinde büyüyüp serpilmesinden alıyor. Ekmeğinizi bandırdığınız an o yoğun meyve aroması damağınızda yoğun bir tat bırakır ve bu tat uzun süre devam eder. Salataların,

OKU ➤  Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması Eker İle Lezzetlendi

ızgaraların, deniz börülcesi ve ısırgan gibi Ege’ye özgü ot yemeklerinin ve makarna soslarının lezzetini daha da artırarak, mükemmel sonuçlar oluşturuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir