Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İftar Yemekleri

Yaprak Sarma

by Yemek Zevki Editör
11 Ocak 2017
in İftar Yemekleri
483 10
0
Yaprak Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

yaprak-sarma

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma İçin Malzemeler:

1 kilo taze asma yaprağı

1,5 kilo beyaz soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet nane

Yarım demet dereotu

1 kahve fincanı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı kuru nane

1 çorba kaşığı yenibahar

1 tatlı kaşığı tarçın

1,5 su bardağı zeytinyağı

1 adet limon

1 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yaprak Sarma Hazırlanışı

Asma yapraklarını yıkadıktan sonra yarım limon suyu ilave edilmiş kaynar suda 1 dakika kadar bekletip çıkartın.

Pirinci tuz ilave edilmiş sıcak suda bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun. Pirinci de ilave edin. 5 dakika boyunca karıştırın. En son tuzunu, şekerini, baharatını ve kıyılmış otları ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın, ılınmaya bırakın.

Asma yapraklarından bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Sap kısmını kesin. 2 tatlı kaşığı kadar iç malzemeden alıp ortasına yerleştirin.

İç malzemeyi yerleştirdiğiniz asma yaprağını önce kenarlarından sonra da geniş kısmından kıvırarak rulo şeklinde sarın. Malzeme bitene dek aynı işleme devam edin.

Tencerenin dibine fazlalık asma yapraklarını (yaklaşık 8-10 tane olabilir) yerleştirin. Üzerine sardığınız yaprakları aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. En son kalan zeytinyağını ve tencerenin yarısına gelecek kadar su ilave edin. Üzerine ısıya dayanıklı porselen düz bir tabak yerleştirin ki, sarmalar pişerken dağılmasın. Tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, sonra da ateşi iyice kısın. Yaklaşık yarım saat pişirin. Ocaktan alın, kapağını açmadan soğumaya bırakın.

Huriş’in notları:

– Asma yapraklarını sıcak suda beklettikten sonra kilitli buzdolabı poşetlerine aktarıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz.

– Sarmaları sarıp pişirmeden, pişmeye hazır olarak buzlukta muhafaza edebilirsiniz.

– Sarmaların bol limonlu olmasını istiyorsanız ocaktan alır almaz yarım limonun suyunu ekleyebilirsiniz.

Tags: Sarma TarifiYaprak SarmaYaprak Sarma MalzemelerYaprak Sarma Tarifi
Previous Post

Soğanlı Üzümlü Bulgur Pilavı Video

Next Post

Karamelli Trileçe

Yemek Zevki Editör

Next Post
Karamelli Trileçe

Karamelli Trileçe

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki