Ana Sayfa » Haber Turu » ‘Yağlı Pişirme Kâğıdı’nda Domuz Yağı Olmadığı Kanıtlandı!

‘Yağlı Pişirme Kâğıdı’nda Domuz Yağı Olmadığı Kanıtlandı!


Yemeklerin tam lezzetinde ve sağlıklı bir şekilde pişmesi için tercih edilen Yağlı Pişirme Kağıdı yıllardır mutfakların vazgeçilmez bir parçası. Bu ürün sayesinde yiyecekler tepsiye yapışmıyor, aşırı yağlı ya da aşırı kuru olması önlenerek her kısmının eşit derecede pişmesi sağlanıyor. Ancak yağlı pişirme kağıtları hakkında herhangi bir dayanağa ve bilgiye bağlı olmadan yapılan açıklamalar, tüketicide bu üründe trans yağ veya domuz yağı kullanıldığına dair şüphelere neden olmuştu. COOK Sedat Tahir A.Ş. tarafından Hacettepe Üniversitesi laboratuvarlarında yaptırılan analiz sonucuna göre yağlı pişirme kâğıdında domuz yağı veya trans yağ bulunmadığı bilimsel olarak kanıtlandı.

COOK Sedat Tahir A.Ş. Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü Gökhan Tiritoğlu konuyla ilgili açıklamasında “Son zamanlarda çeşitli internet sitelerinde, yağlı pişirme kağıdı üretiminde domuz yağı veya trans yağ kullanıldığına dair bir kitaptaki metinden esinlenerek yazılmış dayanaksız ithamlar bulunuyordu. Gerek bu kitabı, gerekse bilgi eksikliği sonucu yazılmış hatalı yorumları okuyan bazı tüketicilerimiz bize ulaşıp bu konu hakkında detaylı bilgi almak istediler. “COOK Yağlı Pişirme Kağıdı” adlı ürünümüzün içeriğinde yağ bile olmadığını, kağıda yağlıymış gibi kayganlık hissi veren özelliğinin tamamen sağlıklı olan silikonize formülü olduğunu belirttik. Daha önce yapılmış test sonuçlarını da paylaşmıştık”dedi.

Tiritoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ancak, mutfaklarında bu ürünü kullanan tüm tüketicilerin aklında şüpheye yer kalmaması için Türkiye sınırları içerisindeki güvenilir bir kurum tarafından da üründe herhangi bir yağ olmadığının doğrulanması gerektiğini düşündük. COOK markamızın da dahil olduğu piyasadaki muadil 17 farklı pişirme kağıdına detaylı analiz yaptırma kararı aldık. Hacettepe Üniversitesi rektörü Sayın Prof. Dr. Murat Tuncer’e talebimizi bildirdik. Fen Fakültesi dekanı Sayın Prof. Dr. Bekir Salih ile beraber çalışmayı sonlandırdık. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü laboratuvarlarında uluslararası standart normlarına göre yapılan Gaz Kromatografisi – Kütle Spektrometresi (GC-MS) analizleri sonucu “Yağlı Pişirme Kağıdı”nın içeriğinde domuz yağı veya trans yağlar gibi zararlı yağ veya madde bulunmadığı kanıtlanmıştır. Kamuoyunu aydınlatma amacıyla bize destek verdikleri için COOK Sedat Tahir A.Ş adına kendilerine çok teşekkür ederim.”

OKU ➤  Norveçli ve Türk Çocuklardan Deniz Temalı Dostluk Menüsü

Bunlara ek olarak, Tiritoğlu ürünün isminin daha fazla yanlış anlamaya sebebiyet vermemesi için “Yağlı” ifadesini tamamen kaldıracaklarını ve bundan sonra sadece “Pişirme Kağıdı” olarak adlandıracaklarını vurguladı.

Tavsiye

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini (2 Tepsi İçin)   Malzemeler: 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir