Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

‘Yağlı Pişirme Kâğıdı’nda Domuz Yağı Olmadığı Kanıtlandı!

by Yemek Zevki Editör
18 Aralık 2013
in Haber Turu
473 20
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Yemeklerin tam lezzetinde ve sağlıklı bir şekilde pişmesi için tercih edilen Yağlı Pişirme Kağıdı yıllardır mutfakların vazgeçilmez bir parçası. Bu ürün sayesinde yiyecekler tepsiye yapışmıyor, aşırı yağlı ya da aşırı kuru olması önlenerek her kısmının eşit derecede pişmesi sağlanıyor. Ancak yağlı pişirme kağıtları hakkında herhangi bir dayanağa ve bilgiye bağlı olmadan yapılan açıklamalar, tüketicide bu üründe trans yağ veya domuz yağı kullanıldığına dair şüphelere neden olmuştu. COOK Sedat Tahir A.Ş. tarafından Hacettepe Üniversitesi laboratuvarlarında yaptırılan analiz sonucuna göre yağlı pişirme kâğıdında domuz yağı veya trans yağ bulunmadığı bilimsel olarak kanıtlandı.

COOK Sedat Tahir A.Ş. Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü Gökhan Tiritoğlu konuyla ilgili açıklamasında “Son zamanlarda çeşitli internet sitelerinde, yağlı pişirme kağıdı üretiminde domuz yağı veya trans yağ kullanıldığına dair bir kitaptaki metinden esinlenerek yazılmış dayanaksız ithamlar bulunuyordu. Gerek bu kitabı, gerekse bilgi eksikliği sonucu yazılmış hatalı yorumları okuyan bazı tüketicilerimiz bize ulaşıp bu konu hakkında detaylı bilgi almak istediler. “COOK Yağlı Pişirme Kağıdı” adlı ürünümüzün içeriğinde yağ bile olmadığını, kağıda yağlıymış gibi kayganlık hissi veren özelliğinin tamamen sağlıklı olan silikonize formülü olduğunu belirttik. Daha önce yapılmış test sonuçlarını da paylaşmıştık”dedi.

Tiritoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ancak, mutfaklarında bu ürünü kullanan tüm tüketicilerin aklında şüpheye yer kalmaması için Türkiye sınırları içerisindeki güvenilir bir kurum tarafından da üründe herhangi bir yağ olmadığının doğrulanması gerektiğini düşündük. COOK markamızın da dahil olduğu piyasadaki muadil 17 farklı pişirme kağıdına detaylı analiz yaptırma kararı aldık. Hacettepe Üniversitesi rektörü Sayın Prof. Dr. Murat Tuncer’e talebimizi bildirdik. Fen Fakültesi dekanı Sayın Prof. Dr. Bekir Salih ile beraber çalışmayı sonlandırdık. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü laboratuvarlarında uluslararası standart normlarına göre yapılan Gaz Kromatografisi – Kütle Spektrometresi (GC-MS) analizleri sonucu “Yağlı Pişirme Kağıdı”nın içeriğinde domuz yağı veya trans yağlar gibi zararlı yağ veya madde bulunmadığı kanıtlanmıştır. Kamuoyunu aydınlatma amacıyla bize destek verdikleri için COOK Sedat Tahir A.Ş adına kendilerine çok teşekkür ederim.”

Bunlara ek olarak, Tiritoğlu ürünün isminin daha fazla yanlış anlamaya sebebiyet vermemesi için “Yağlı” ifadesini tamamen kaldıracaklarını ve bundan sonra sadece “Pişirme Kağıdı” olarak adlandıracaklarını vurguladı.

Tags: Basit YemeklerHamur İşleri
Previous Post

Kaşık Salata

Next Post

Avokado Maki

Yemek Zevki Editör

Next Post
Avokado Maki

Avokado Maki

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki