Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardaı toz şeker
1 kahve fincanı zeytinyaı
1 çay bardaı su
1,5 su bardaı un
Yarım su bardaı badem ezmesi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşıı tarçın
15 adet taze vişne (tercihen saplarıyla birlikte)
1 paket bitter çikolata (80 gram)
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri 5 dakika çırpın. Zeytinyaını ve suyu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve tarçını ilave edin. Spatula ile alttan üste doru havalandırarak karıştırın. En son badem ezmesini ekleyin. Tekrar karıştırın. Hamuru yalanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Vişne tanelerini saplarıyla birlikte kek hamurunun üzerine hafifçe batırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin.
Keki fırından çıkartın. Geniş aızlı bir pipet yardımı ile kek hamurunun içine batırarak küçük delikler oluşturun. Bu deliklere önceden erittiiniz çikolataları dikkatlice dökün. Oda ısısında 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
#turta #vişne