Üzüm Reçeli Malzemeler:
> 1 kilo taze üzüm
> 1 kilo toz şeker
> Bir kaç damla limon suyu
Üzüm Reçeli Hazırlanışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış üzümleri tencereye alıp üzerine şekeri ekleyip bir gece bekletin. Kısık ateşte şeker iyice eriyip kaynama noktasına gelene kadar çok fazla karıştırmadan reçelinizi pişirmeye devam edin. Taze üzümler sulu olduğundan su ilave etmeyin. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edip kıvamını bulana kadar pişirin.
Not: Reçelinizin kıvamını kontrol etmek için birkaç damla reçeli çay tabağına damlatın.1-2 dakika sonra ılınan reçelinizi tabaktan aşağı akıtmaya çalışın. Koyu bir şekilde ve yavaş akıyorsa olmuş demektir.