Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Ünlü Şefler İle ‘Lezzetli’ Bir Söyleşi

by Yemek Zevki Editör
13 Kasım 2015
in Haber Turu
488 5
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Yemek Bilimi ve Kültürü” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında yenilikçi şefler Ali Ronay, Maksut Aşkar, Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş’u ağırladı.

Türkiye’nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Yemek Bilimi ve Kültürü” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında yenilikçi şefler Ali Ronay, Maksut Aşkar, Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş’u ağırladı.

“Anadolu Mutfağına Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı söyleşi, 3 Nisan 2014 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide ünlü şefler öğrencilerin sorularını cevapladı.

Konuşmacılar, mutfak kültürümüzün hem yurt içinde hem de yurt dışında doğru tanınması için çalıştıklarını vurgularken, “Mutfağımız yeterince tanınmıyor, bu coğrafyanın mutfağı aslında çok daha zengin ve verimli” diyerek, lokal mutfağı öğrenmenin önemini vurguladı.

Lokal mutfağın reçetelerini şimdiki jenerasyonun araştırma yaparak koruması gerektiğinin altını çizen ünlü şefler, mutfaklarda Türk şeflerin çoğalmasıyla ülkemize ait mutfak kültürünün sağlamlaşacağını belirtti.

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Bir Gaggenau Klasiği EB 388 Fırın İle Şık Mutfaklar, Harika Sofralar

Next Post

Kadayıf

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kadayıf

Kadayıf

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki