Ana Sayfa » Haber Turu » Ünlü şef Tom Aikens İstanbul’un En İyilerinin Peşinde!

Ünlü şef Tom Aikens İstanbul’un En İyilerinin Peşinde!


Dünyaca ünlü şef Tom Aikens, Gaggenau ürün yerleştirme sponsorluğuyla 24Kitchen’da yayınlanacak programını tanıttı.

Michelin yıldızlı ünlü İngiliz Şef Tom Aikens, Türkiye’nin 24 saat yayın yapan ilk yemek kanalı 24Kitchen ve lüks mutfak aletlerinin seçkin markası Gaggenau ürün yerleştirme sponsorluğu ile çekilen yemek programının tanıtımını yaptı. Programında Türkiye’nin seçkin restoranlardan seyyar sokak lezzetlerine uzanan keşfinde izleyicileriyle birlikte eğlenceli maceralar yaşayan Tom Aikens, öğrendiği yöresel yemekleri kendi yorumuyla yeniden yapacak. Tom Aikens’a farklı bir konsepti olan programının her bölümünde Türkiye’den de ünlüler eşlik edecek.

Tom’s Kitchen Restoranları’nın kurucusu, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı İngiliz Şef Tom Aikens, Türkiye’nin 24 saat yayın yapan ilk yemek kanalı 24Kitchen ve lüks mutfak aletlerinin en önemli markası Gaggenau işbirliği ile İstanbul’da hazırlayıp sunacağı “Tom Aikens ile İstanbul’un En İyileri” isimli program yayına başlayacak. Tom Aikens, Fox International Channels Turkey Kurumsal İletişim Direktörü Melisa Eyiakkan ve Gaggenau Pazarlama ve Ürün Müdürü Sadettin Çağlar’ın ev sahipliğinde Gaggenau Showroom’da düzenlenen özel davette programını tanıttı.

“Tom Aikens ile İstanbul’un En İyileri” isimli sıra dışı yemek programının her bölümünün farklı bir isim ve konsepti olacak. Tom Aikens, programının “Toprak”, “Kimya”, “Ateş”, “Su”, “Miras”, “Gelecek” gibi başlıkları olan bölümlerinde doğadaki temel elementlere gönderme yaparken, sokaklarında yüzlerce yıllık yöresel mutfak geleneğini keşfedeceği İstanbul’da gastronomik maceralar yaşayacak.

İstanbul’da gastronomik maceralar

Tom Aikens’in İstanbul’daki yemek kültürünü keşfetmek için tarihi semtlerde çıktığı keyifli yolculukta, baharatlarıyla ünlü Mısır Çarşısı’nın büyülü dünyasından Balat mantılarına, Beyoğlu Balık Pazarı’nın benzersiz turşuları ve ocakbaşında yapılan kebaplardan meyhanelerdeki rakı-meze muhabbetine uzanacak. İstanbul Boğazı’ndaki zarif restoranlardaki balık ziyafetlerinden Rumeli Hisarı’ndaki kahvaltı kültürüne, Türk kahvesi ve Türk lokumunun leziz beraberliğinden sultanlara layık Osmanlı yemeklerine ve Türk mutfağının fütüristik yönlerine kadar geniş bir kapsam bu farklı programda ekrana gelecek. Aikens, eğlenceli maceralar eşliğinde öğrenip ilham aldığı yemekleri kendi yorumuyla yeniden yapacak. Küresel bir lezzet uzmanı olan Tom Aikens’ın, derin bir tarih ve kültürden süzülüp gelen İstanbul’a özgü lezzetleri keşfedeceği ilginç programının farklı bölümlerinde kendisine, ünlü yönetmen Ezel Akay, ünlü oyuncu Yasemin Allen, gazeteci-yazar Defne Koryürek, lezzet danışmanı ve programcı Maksut Aşkar ve ünlü şef Mehmet Gürs gibi isimler de eşlik edecek.

OKU ➤  Siemens Meyve Sıkacağı İle Yaza Serin Bir Merhaba

Programın şimdiye kadar yayınlanan yemek programlarından çok farklı bir üslup ve içerik barındırdığını belirten Fox International Channels Turkey Kurumsal İletişim Direktörü Melisa Eyiakkan şöyle konuştu: “Türkiye’nin 24 saat yayın yapan ilk yemek kanalı 24Kitchen Türkiye’de yayına girdiği günden bugüne yemek kanalı kategorisini oluşturmakla kalmadı, yemek programlarının tarzını ve içeriğini de değiştirdi, geliştirdi. Dünyaca ünlü şeflerin yanına Türkiye’nin alanında en iyi şeflerini ve onları oluşturan vizyonlarını ekrana taşıyarak mutfağın aslında sanıldığından çok daha geniş bir alan olduğunu tüm izleyenlere aktarmayı başardık. Tom Aikens ile İstanbul’da gerçekleştireceğimiz programda da İstanbul’un en iyi lezzetlerini farklı bir yorumla sunuyor olacağız. Lüks mutfak aletlerinin en önemli markalarından Gaggeneau ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinden dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Gaggenau felsefesi ile örtüşüyor

Gaggenau Türkiye Pazarlama Müdürü Sadettin Çağlar da 24Kitchen ile yaptıkları uzun soluklu işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “24Kitchen işbirliği ile dünyaca ünlü Michelin yıldızlı İngiliz Şef Tom Aikens’ı ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tom Aikens’in yüzlerce yıllık bir kültür ve birikimin ürünü olan mutfak geleneklerimize dair yapacağı programın yaklaşımı, çelik ve lüks yemek pişirme kültürünün simgesi olan Gaggenau felsefesiyle mükemmel bir biçimde örtüşüyor. Geleneksel ve yöresel değerlerin mutfak sanatlarındaki trendleri de büyük ölçüde etkilediği günümüzde, İstanbul’a özgü lezzetlerin Tom Aikens tarafından yeniden yorumlanarak tanıtılacak olması Gaggenau markasının desteğini hak ediyordu” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir