Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Kurabiye Tarifleri

Tuzlu Çay Kurabiyesi Tarifi

by Yemek Zevki Editör
17 Aralık 2016
in Kurabiye Tarifleri, Tarifler
473 20
0
tuzlu çay kurabiyesi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tuzlu Çay Kurabiyesi

(1 Tepsi İçin)

Tuzlu Çay Kurabiyesi İçin Malzemeler:

125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurtanın akı
1 kahve fincanı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2,5-3 su bardağı un
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörek otu

Tuzlu Çay Kurabiyesi Hazırlanışı:

Oda ısısında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yumurta akını, şekeri, tuzu, mahlebi ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alın. Çatalla karıştırın. Unu kontrollü olarak yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamlı elastiki bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan yaklaşık 30 gramlık küçük hamurlar koparın. Her hamuru avucunuzda silindir şeklinde uzatarak açın. Hamuru ikiye kıvırın ve fotoğrafta gördüğünüz gibi kıvırarak şekillendirin. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.

Yapım: İnci BAK
Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN

Tags: Tuzlu Çay KurabiyesiTuzlu Çay Kurabiyesi HazırlanışıTuzlu Çay Kurabiyesi tarifi
Previous Post

Ekler Tarifi

Next Post

Revani Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
revani

Revani Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki