Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Salata Tarifleri

Turna Yemişli Marul Salatası

by Yemek Zevki Editör
10 Eylül 2014
in Salata Tarifleri
468 25
0
Turna Yemişli Marul Salatası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

23

Malzemeler:

> 160 gram kuzu marul

> 2 çorba kaşığı turna yemişi

> 2 çorba kaşığı ceviz içi

> 1 adet küçük boy soğan

> 2-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi

> 1-2 çay kaşığı taneli hardal

> 4 çay kaşığı bal

> Tuz, karabiber

> 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı

> 2 dal taze kekik

> 1 rulo taze keçi peyniri

Hazırlanışı:

Kuzu marulu yıkayıp  süzdükten sonra iyice  kurulayın.  Turna yemişlerini ve  cevizleri doğrayın. Cevizleri  yağsız tavada birkaç dakika  kadar çevirin.  Soğanı soyup ince ince  kıyın. Kestiğiniz soğanı  sirke, 1 çorba kaşığı su,  1-2 çay kaşığı bal, tuz ve  karabiberle karıştırın.  Yavaş yavaş sıvı yağı ilave  edin. Turna yemişi ve  cevizleri de içine ekleyin.  Kekikleri dallarından ayırın.  Keçi peyniri rulosunu 8  dilime kesin ve yağlı kağıt  serilmiş fırın tepsisine  dizin. Peynirleri kalan bal  ve kekikle süsleyin. Keçi  peynirini önceden 200  derecede ısıtılmış fırının  üst kısmında, 7 dakika  kadar ızgara seçeneğinde  kızartın.

Turna yemişli vinaigrette’i  kuzu marulun üzerine  gezdirin ve fırınlanmış keçi  peyniri ile servis edin

Tags: salatalar
Previous Post

Mantarlı Turna Yemişli Makarna

Next Post

Yer Fıstığı Tüketimi %25 Arttı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Yer Fıstığı Tüketimi %25 Arttı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki