Malzemeler:
> 160 gram kuzu marul
> 2 çorba kaşığı turna yemişi
> 2 çorba kaşığı ceviz içi
> 1 adet küçük boy soğan
> 2-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
> 1-2 çay kaşığı taneli hardal
> 4 çay kaşığı bal
> Tuz, karabiber
> 2 çorba kaşığı sıvı yağ
> 3 çorba kaşığı zeytinyağı
> 2 dal taze kekik
> 1 rulo taze keçi peyniri
Hazırlanışı:
Kuzu marulu yıkayıp süzdükten sonra iyice kurulayın. Turna yemişlerini ve cevizleri doğrayın. Cevizleri yağsız tavada birkaç dakika kadar çevirin. Soğanı soyup ince ince kıyın. Kestiğiniz soğanı sirke, 1 çorba kaşığı su, 1-2 çay kaşığı bal, tuz ve karabiberle karıştırın. Yavaş yavaş sıvı yağı ilave edin. Turna yemişi ve cevizleri de içine ekleyin. Kekikleri dallarından ayırın. Keçi peyniri rulosunu 8 dilime kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Peynirleri kalan bal ve kekikle süsleyin. Keçi peynirini önceden 200 derecede ısıtılmış fırının üst kısmında, 7 dakika kadar ızgara seçeneğinde kızartın.
Turna yemişli vinaigrette’i kuzu marulun üzerine gezdirin ve fırınlanmış keçi peyniri ile servis edin