Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı

by Hatice Ünal
05 Ocak 2022
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Şef Deniz Ahmet Köse – Fotoğraf: Yağmur Dinç

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

20 ml ayçiçeği yağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet küçük boy beyaz soğan

1 adet küçük boy havuç

1 adet küçük boy kabak

200 gram arpa şehriye

1 kahve fincanı kuru Turna Yemişi

1 kahve fincanı haşlanmış bezelye içi

200 ml sıcak su

Taze çekilmiş deniz tuzu ve karabiber

Birkaç dal dereotu

Hazırlanışı:

Ayçiçeği yağını tencerede kızdırın, ardından tereyağını ekleyin. Eridikten sonra ince kıyılmış soğanı, küp doğranmış havuç ile kabakları ilave edin. 5 dakika sote edin. Arpa şehriyeyi ekleyin. Renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kuru turna yemişlerini ilave edip 1 dakika daha kavurun. En son bezelye içini, sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Pilav piştikten sonra kıyılmış dereotu ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

#TurnaYemişliArpaŞehriyePilavı #turnayemişlitarifler #şehriyepilavı #pilav #food #yummy #dessert #evdeyemekzevki

Previous Post

İç Pilav

Next Post

Zencefilli ve Vişneli Kek

Hatice Ünal

Next Post
Zencefilli ve Vişneli Kek

Zencefilli ve Vişneli Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki