Tarif: Şef Deniz Ahmet Köse – Fotoğraf: Yağmur Dinç
(4 Kişilik)
Malzemeler:
20 ml ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy beyaz soğan
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy kabak
200 gram arpa şehriye
1 kahve fincanı kuru Turna Yemişi
1 kahve fincanı haşlanmış bezelye içi
200 ml sıcak su
Taze çekilmiş deniz tuzu ve karabiber
Birkaç dal dereotu
Hazırlanışı:
Ayçiçeği yağını tencerede kızdırın, ardından tereyağını ekleyin. Eridikten sonra ince kıyılmış soğanı, küp doğranmış havuç ile kabakları ilave edin. 5 dakika sote edin. Arpa şehriyeyi ekleyin. Renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kuru turna yemişlerini ilave edip 1 dakika daha kavurun. En son bezelye içini, sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Pilav piştikten sonra kıyılmış dereotu ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.
#TurnaYemişliArpaŞehriyePilavı #turnayemişlitarifler #şehriyepilavı #pilav #food #yummy #dessert #evdeyemekzevki