Toyga Çorbası İçin Malzemeler:
Yarım çay bardağı göce (buğday)
Yarım çay bardağı nohut
2 su bardağı yoğurt (tercihen süzme)
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Birkaç dal kurutulmuş veya taze yarpuz
(4-6 Kişilik)
Hazırlanışı:
Göce nohudu en az 7-8 saat kadar suda bekletin. Daha sonra birkaç kez akan suyun altında yıkayıp süzün. Geniş bir tencerede veya düdüklü tencerede haşlayın, süzün.
Yoğurtla unu çırpın ve karışıma 6 bardak su ( tercihen et suyu) ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca haşlanmış hububatları çorbaya ilave edin. 8-10 dakika kısık ateşte tüm malzemeyi kaynatın.
Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın. Kızdırdığınız tereyağının üzerine yarpuzu ekleyip kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Sosunu gezdirip servis yapın.
Aklınızda Bulunsun: Yarpuzun kurutulmuşunu aktarlardan temin edebilirsiniz. Tazesini de yöresel ot satan yerlerden bulabilirsiniz.