Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Toyga Çorbası

by Yemek Zevki Editör
18 Haziran 2015
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Toyga Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

toyga-çorbasi-yemek-zevki

Toyga Çorbası İçin Malzemeler:

Yarım çay bardağı göce (buğday)

Yarım çay bardağı nohut

2 su bardağı yoğurt (tercihen süzme)

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tereyağı

Tuz

Birkaç dal kurutulmuş veya taze yarpuz

(4-6 Kişilik)

Hazırlanışı:

Göce nohudu en az 7-8 saat kadar suda bekletin. Daha sonra birkaç kez akan suyun altında yıkayıp süzün. Geniş bir tencerede veya düdüklü tencerede haşlayın, süzün.

Yoğurtla unu çırpın ve karışıma 6 bardak su ( tercihen et suyu) ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar  karıştırın. Kaynayınca haşlanmış hububatları çorbaya ilave edin. 8-10 dakika kısık ateşte tüm malzemeyi kaynatın.

Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın. Kızdırdığınız tereyağının üzerine yarpuzu ekleyip kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Sosunu gezdirip servis yapın.

 

Aklınızda Bulunsun: Yarpuzun kurutulmuşunu aktarlardan temin edebilirsiniz. Tazesini de yöresel ot satan yerlerden bulabilirsiniz.

Tags: Çorbaçorba çeşitleriiftarRamazan ayıramazan menüsüToyga ÇorbasıToyga Çorbası HazırlanışıToyga Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir?Toyga Çorbası MalzemelerToyga Çorbası TarifiToyga Çorbası Yapımıyemek zevki
Previous Post

Ramazan Sofralarında Olması Gereken 7 Besin

Next Post

Köz Biberli ve Peynirli Biftek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Köz Biberli ve Peynirli Biftek

Köz Biberli ve Peynirli Biftek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki