Malzemeler:
Keki için:
600 gram krem peynir
230 gram toz şeker
3 adet yumurta
250 ml. krema
120 gram beyaz un
10 gram kabartma tozu
10 gram vanilya
Tabanı için:
200 gram Burçak bisküvi
60 gram tereyağı
1 çorba kaşığı bal
50 gram ceviz içi
Toblerone sos için:
150 gram çikolata kreması
100 gram toz şeker
50 gram badem
50 gram fındık
Hazırlanışı:
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı harmanlayın.
Kek için; Krem peyniri mikserde 2 dakika çırpın. Şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın.
Daha sonra yumurtaları tek tek yedirerek çırpmaya devam edin. Kremayı da ilave edin. Birkaç dakika daha çırpıp unlu karışımı yedirin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice birbirine karıştırın.
Tabanı için; Yağ hariç tüm malzemeyi blenderdan geçirin, eritilip ılınmış tereyağını en son ilave ederek karıştırın. Hamuru, çapı 22-24 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Üzerine de kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 45 dakika pişirin. Fırından alın, oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. En az 6 saat buzdolabında bekletin.
Üzerini toblerone ile süslemek için; Çikolatayı benmari usülüyle eritip kekin üzerine yayın. Bir tavaya şeker, badem ve fındıkları alıp karamelize olmaya başlayıncaya kadar 10 dakika kavurun. Tezgahın üzerine folyo yayıp üzerine dökün, soğutun. İri iri doğradıktan sonra boş yer kalmayacak şekilde kekin üzerine yayın. Cheesecake’i, isterseniz sıkma poşetine aktarılan çikolata ile oluşturacağınız dekoratif şeritlerle süsleyebilirsiniz.