Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Tenderloin

by Yemek Zevki Editör
13 Mart 2015
in Et Yemekleri
488 5
0
Tenderloin
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tenderloin

Tenderloin

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

800 gram dana bonfile

8 adet taze kuşkonmaz

400 gram patates

200 gram enginar

4 gram safran

10 gram deniz tuzu

40 gram zeytinyağı

5 gram taze kekik

Demi glace sos

 

 

Hazırlanışı:

Bonfileyi 16 parça olacak şeklide dilimleyin.

Kuşkonmazları soyduktan sonra 2 dakika kaynayan suda haşlayın. Sıcak suyunu süzüp buzlu suyun içinde birkaç saniye beklettikten sonra tekrar süzülmeye bırakın.

Küp doğranmış patatesi ve enginarı ayrı kaplarda haşlayın, süzdürüp soğumaya alın.

Haşladığınız enginar ve patatesi bir tavada safranla beraber soteleyin.

Haşladığınız kuşkonmazları ızgarada kızartın.

Bonfile dilimlerini de ızgarada pişirin ve tüm garnitürleriyle birlikte servis tabaklarına paylaştırın.

En son etin üzerine hazır demi glace sosu veya kendi hazırladığınız demi glace sosu döküp sıcak sıcak servis edin.

 

Şefin notu:

Mutfağınızda demi glace sos hazırlamak isterseniz 2 kilo kemiği 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

Daha sonra fırınladığınız kemikleri derin bir tencereye aktarın ve her birinden 100 gram olacak miktarda havuç, kabak, patates; 50 gram olacak miktarda maydanoz ve sarımsakları ekleyin. 15 dakika boyunca kavurun. 75 cl üzüm sirkesi ve su ekleyerek kaynamaya bırakın. Çok kısık ateşte, yaklaşık 36 saatte hazırlayacağınız sosa suyu eksildikçe tekrar su ilave edin. Daha sonra süzdürüp 15 dakika boyunca tavada kıvam alıncaya kadar kaynatın.

 

Tags: TenderloinTenderloin HazırlanışıTenderloin MalzemeleriTenderloin Tarifi
Previous Post

‘Türk Kadını’ Elinin Hamuruyla Dünyanın En İyi Fırıncılarına Meydan Okuyacak

Next Post

‘ÖĞLE YEMEĞİ’ DEYİP GEÇMEYİN!

Yemek Zevki Editör

Next Post

‘ÖĞLE YEMEĞİ’ DEYİP GEÇMEYİN!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki