Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Taze Vişneli Yaprak Sarma

by Hatice Ünal
19 Haziran 2020
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Taze Vişneli Yaprak Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(1 Tencere İçin)

Malzemeler:

500 gram taze asma yaprağı

300 gram taze vişne

2 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yarım demet taze nane

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

1 çorba kaşığı toz şeker

5 adet büyük boy kırmızı soğan

2 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini temizleyin. Çukur bir kaba alıp üzerini örtecek kadar ılık su ilave edin ve bu suda 1 saat bekletin. Taze asma yapraklarını sıcak suda, yumuşayıncaya kadar beklettikten sonra süzün. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup çok ince kıyın ve zeytinyağının yarısı ile tencerede yumuşayıncaya kadar pirinçlerle birlikte iyice kavurun. Tuzu, limon suyunu, şekeri, kıyılmış naneyi ve baharatını ilave ederek tatlandırın. En son suda bekletmiş olduğunuz vişnelerin yarısını süzerek harcın içine ekleyin. Hafifçe karıştırın. Yapraklardan birini tezgahın üzerine yayın. İç karışımdan 1-2 tatlı kaşığı kadarını alıp yaprağın ortasına yerleştirin. Yaprakların önce kenarlarından ortasına doğru katlayın, daha sonra geniş kenarlarından tutarak silindir şekline getirerek sarın. Her iki ucundaki fazlalıkları içine doğru bastırarak sıkılaştırın. Malzeme bitene dek aynı şekilde yaprakları sarın. Tencereye dizip aralarına kalan vişne tanelerini serpin. En son kalan zeytinyağını dökün. Üzerine düz porselen bir tabak yerleştirin. 1 su bardağı kadar da su ekleyin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Ilık veya soğuk servis yapın.

#tazevişneliyapraksarma #yapraksarma #lezzet #yemek #tarif #sarmatarifi

 

 

 

 

 

 

Previous Post

Fırında Etli Girit Kabak Dolması

Next Post

Kastamonu Lokması

Hatice Ünal

Next Post
Kastamonu Lokması

Kastamonu Lokması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki