Taze Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Taze Sarımsaklı Tavuk İçin Malzemeler:
6 adet tavuk kalça
3-4 dal taze sarımsak
2 adet kuru soğan
3-4 adet orta boy patates
3-4 dal biberiye
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Taze Sarımsaklı Tavuk Hazırlanışı:
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri halka olacak şekilde ince dilimleyin. Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Taze sarımsakları da ince ince doğrayın. Fırın tepsinin en altına patatesleri üzerine soğan ve sarımsağı ekleyin, en üste de tavuk etlerini yerleştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Son olarak yaprak yaprak ayrılmış taze biberiyeleri ekleyin ve zeytinyağı gezdirin. Önceden ısınmış 200 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin.
#TazeSarımsaklıTavuk #TazeSarımsaklıTavukTarifi #TazeSarımsaklıTavukİçinMalzemeler #TazeSarımsaklıTavukHazırlanışı #TazeSarımsaklıTavukNasılYapılır