Birkaç yaprak marul
2 adet orta boy domates
100 gram taze keçi peyniri
2 adet salatalık
5-6 adet kurutulmuş erik
1-2 dal taze nane yaprağı
2 adet rendelenmiş domates
1 adet tavuk göğüs eti
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Sosu için:
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihen Datça sızma zeytinyağı)
Tuz
Hazırlanışı:
Tavuk etini rendelenmiş domatesle birlikte ızgarada kızartın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın.
Geniş bir salata kasesine marulu irice doğrayın, domatesleri elma dilimi şeklinde kesin, salatalıkları alacalı soyup dilimleyin. Salata malzemesine taze nane yapraklarını, kurutulmuş erikleri, sosunu, tuzu ve karabiberi ekleyerek harmanlayın. En son ızgarada kızarttığınız domatesli tavuk etlerini istediğiniz şekilde doğrayıp ilave edin. Karıştırıp hemen servise hazır edin.