Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek

by Yemek Zevki Editör
25 Ağustos 2016
in Hamur İşi Tarifleri
463 30
0
Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tavuklu-ve-cevizli-yufka-borek

Büyük görseli görmek için tıklayınız

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek Malzemeler:
• 2 adet hazır yufka
• 1/3 didiklenmiş tavuk eti
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz, karabiber, pul biber
• 1 lt. tavuk suyu
• 100 gram ceviz içi
Üzeri için:
• 1 çorba kaşığı yoğurt
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek Hazırlanışı:
Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kuruyuncaya kadar kızartın. Yufkayı fırından alır almaz sıcak tavuk suyu ile üzerine gezdirerek ıslatın. Didiklenmiş tavuk eti ile tereyağını tavada kavurun. Tuzunu, pul biberi, karabiberini ve ceviz içini ekleyip tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır. İç malzemeyi tavuk suyu ile ıslatılmış yufkanın üzerine serpin. Rulo şeklinde sarın. Üzeri için zeytinyağı ile yoğurdu çırpın. Bu karışımı rulo yufkanın üzerine fırça yardımı ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tags: börek tarifiTavuklu ve Cevizli Yufka BörekTavuklu ve Cevizli Yufka Börek tarifiyemekzevkiYufka Börek Tarifi
Previous Post

Tavuklu Çorba

Next Post

Uçar Kebap

Yemek Zevki Editör

Next Post
Uçar Kebap

Uçar Kebap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki