Tavuklu Marul Salatası Malzemeler:
> 2 adet tavuk göğüs eti
> 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
> 1 tutam kırmızı toz biber
> 2 dal taze kişniş
> 1 çay kaşığı köri> Tuz
> 5-6 yaprak kıvırcık marul
> 2 dal taze soğan
> 4-5 dal dereotu
> 4 tatlı kaşığı kapari
Sosu İçin:
> 1 çorba kaşığı hardal
> 4 çorba kaşığı labne peyniri
Tavuklu Marul Salatası Hazırlanışı:
Tavuk etini buzluktan çıkartıp keskin bir bıçak yardımı ile çok ince, döner inceliğinde kesin. Geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tavayı ocağın üzerinde ısıtın. İnce ince doğradığınız tavuk etlerini ve sıvı yağı ekleyip 5 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alıp ince kıyılmış taze kişnişi, toz biberi, köriyi ve tuzu ilave ederek tatlandırın. Salata için; Marulu yıkayıp çok ince kıyın. Taze soğanları da temizleyip halka halka doğrayın. Kıyılmış marulu, doğranmış taze soğanı, kapari turşusunu ve kıyılmış dereotunu bir kapta harmanlayın. Servis kaselerine paylaştırıp üzerine körili tavuk etini yerleştirin. Sos için; Hardal ile labne peynirini iyice çırpın. Servis yapmadan birkaç dakika önce sosunu ekleyip karıştırın. Salatanız hazırdır.