1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
100 gram taze kültür mantarı
100 gram piliç eti
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet domates
Tuz ve karabiber
Krep İçin:
500 gram süt
6 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
100 gram un
Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi
Krep için; Süt, yumurta, sıvı yağ ve unu bir kaba koyun ve iyice karıştırın. Teflon tavaya ince şekilde dökün ve pişirin. Krepleriniz hazırdır.
Diğer malzemelerin hepsini ayrı bir kapta soteleyin. Un ve sütle harcın kıvamını ayarlayın. Harcı kreplerin içine koyun ve bohça şeklinde kapatın. Domates sos ile servise sunun.
Krep dcienye benim için akan sular durur!Eşim de ben de bayılırız!Özellikle kahvaltıya çok sık yaparım krep!Arasına da peynir-maydonoz koydum mu,ohh tadından yenmez:)