Malzemeler
2 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 kase bezelye
2 adet havuç
2 bardak pirinç
Sıvı yağ, karabiber, tuz
Tavuklu Buhara Pilavı Tarifi:
Tavuk göğüslerini haşlayın, ardından bezelye ve havucu da haşlayın. Havuçları küp küp doğrayın, haşlanmış tavukları lime lime edip pilav tenceresinin dibine yayın. Üzerine karabiber ve tuz atın. Sonra havucu ve bezelyeyi sırasıyla yayın, üzerin tekrar karabiber gezdirin. Ayrı bir tencerede sıvı yağda pirinci tel tel olana kadar kavurun. Daha sonra pirinci bezelyenin üzerine yayıp, kaşıkla düzeltin. Tavuğu haşladığınız sudan 4 bardak su alıp, pilavın üstüne yavaşça dökün. Şekli bozulmasın diye üstünü kapatıp normal pilav kıvamında pişirin ve demlenmeye bırakın. Büyük yuvarlak bir tepsiye tencereyi dikkatlice ters çevirin.
Tavuk synuuu nasıl çıkartıyorsun, onu da bir de hele..Mesela bir tavuğun kemiklerine ne kadar su koyuyorsun? Başka bir şey koyuluyor mu?
PembeRehberYaseminciğim ben de senin sitendeydim şimdi. Ne kadar gfczel eilgilbrle dolu, tasarım da e7ok hoş. Umarım denemiş ve beğenmişsindir canım. Sevgiler.Canancığım, teşekkfcrler canım benim. Afiyet olsun sana da.Bernacığım e7ok e7ok gee7miş olsun. Havalar değişti şimdi. c7ok dikkat etmek lazım Derya ablacığım, e7ok teşekkfcr ederim. d6pfcyorum seni.