Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Tavuk ve Balık Bükmesi

Tavuk ve Balık Bükmesi

Tavuk veya balık bükmesi…
(4 Kişilik)

tavuk-balik-bukmesi

Tavuk ve Balık Bükmesi İçin Malzemeler:

Tavuk beyaz eti
Balık fileto (isteğe bağlı)
2 kuru soğan
100 gram ceviz içi
50 gram çekirdeksiz kızılcık kurusu
50 gram kuru üzüm
Tuz karabiber

Tavuk ve Balık Bükmesi Hazırlanışı:

Soğanları ince kıyın. Ceviz içini iyice ezin. Üzüm ve kızılcık kurusunu küçük doğrayıp soğan ve ceviz ile harmanlayın. Tuz, karabiber ilave edin. Hazırladığınız karışımı balık fileto veya ince dövülmüş tavuk etine sarıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine hafif zeytinyağı gezdirip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

OKU ➤  Ebegümeci Oğlak Kapama

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir