Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan
(4 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet tavuk baget
1 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
1 su bardağı sıvı yağ
30 gram tereyağı
Hazırlanışı:
Bagetleri derin bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, domates salçasını ve irice doğranmış soğanı ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 1 saat bu sosun içinde dinlendirin. Dinlenmiş bagetleri sosun içinden alıp silkeleyin ve kızdırılmış sıvı yağda kızarttıktan sonra tencereye aktarın. Üzerine 4 bardak sıcak su ilave edin. Yarım saat pişirin. Pilavı hazırlayacağınız tencerede bulguru ve firiği kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekince ayrı bir tavada eritilmiş tereyağını, tuzunu, karabiberini ve tavuk etini ilave edin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
#TavukBagetliFirikPilavı #firikpilavı #pilav #bayrammenü #bayram #ramazan #ramazanbayram #evdekal #evdebayramkeyfi #evdeyemeksevki #food #yummy