Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Tart Nasıl Yapılır?

by Yemek Zevki Editör
19 Aralık 2016
in Tarifler, Tatlı Tarifleri
463 30
0
tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Anjelik Erikli ve Bademli Tart

(4 Kişilik)

Anjelik Erikli ve Bademli Tart İçin Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı krema
Yarım su bardağı sıvı yağ
150 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2+1/2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç Malzeme İçin:
6-7 adet anjelik eriği
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri çekilmiş badem içi
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Anjelik Erikli ve Bademli Tart  Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile sıvı yağı karıştırın. Bu karışıma yoğurdu, kremayı, şekeri, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. En son elenmiş unu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp 30 dakika dinlendirin. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri irice doğrayın. Şekeri, tarçını, iri çekilmiş badem içini ekleyip harmanlayın. Bu karışımı yapışmaz yüzeyli bir tavada 5 dakika boyunca pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.  Dinlenen hamurun üçte birini üzerinde şerit hamurlar oluşturmak için ayırın. Kalan hamuru yağlı kağıt serilmiş tart kalıbına elinizle bastırarak, kenarları da hamur olacak şekilde yayın. İç malzemeyi dökün. Üzeri için ayırdığınız hamuru merdane yardımı ile açın, şeritler kesip tart hamurunun üzerini fotoğrafta gördüğünüz gibi kafes şeklinde tamamlayın. Üzeri için; Yumurta sarısı ile pudra şekerini karıştırın. Fırça yardımıyla şerit hamurların üzerine sürün. 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Yapım ve Üretim: İnci BAK
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

Tags: tartTart Nasıl Yapılır
Previous Post

Taze Börülce Kızartması Nasıl Yapılır?

Next Post

Hamurlu Tavuk Kavurma Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
tavuk kavurma

Hamurlu Tavuk Kavurma Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki