Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 9)

Tatlı Tarifleri

Ispanaklı Kek

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (6 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 demet ıspanak 2 su bardağı un (tepeleme) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı kıyılmış Antepfıstığı 1 çay bardağı file fındık (üzeri …

Devamını oku »

Pancar Suyunda Sebzeli Makarna

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket burgu makarna 1 adet orta boy pancar 1 kase Brüksel lahanası 1 küçük kase ufalanmış lor 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzün. Tencereye aktarın. 2 litre kadar su ekleyip suyu kaynamaya …

Devamını oku »

Portakallı Kurabiye

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (10 Adet Kurabiye İçin) Malzemeler: 3,5 su bardağı un 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı krema veya yoğurt (oda sıcaklığında) 1 kahve fincanı portakal suyu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 125 gram tereyağı (oda ısısında …

Devamını oku »

Pazılı ve Tavuklu Kış Çorbası

Hazırlayan: Şef Rafet İNCE-  Prodüksiyon: İnci BAK  – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 1 parça tavuk göğüs eti 1 çay bardağı buğday 2 litre su 1 adet havuç 3- 4 yaprak pazı 4-5 adet mantar 1 su bardağı yoğurt Tuz, karabiber 1 yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı un Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik)  Malzemeler: 3 adet ayva 4,5 çay bardağı toz şeker 2 poşet hazır kuşburnu çayı 1 adet küçük boy havuç 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet küçük boy elma Üzeri İçin: Krema, ceviz içi Hazırlanışı: Ayvaları enine ikiye kesip çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını temizleyin. Kararmaması için limonlu su ile ovun. Hazır kuşburnu çay …

Devamını oku »

Kıymalı Börek

(4 – 6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı su 5,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı sirke 1 çay bardağı un (Hamuru açmak için) Tuz İç Malzemesi: 500 gram kıyma 1 adet büyük soğan 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Üzeri İçin: 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı Hazırlanışı: İç …

Devamını oku »

Narlı ve Nohutlu Et

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo dana kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay bardağı nar tanesi 15 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı ajvar sos (kırmızıbiber sos) 5-6 yaprak ıspanak Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsağı kıyıp sıvı yağda kavurun. Etini ekleyip …

Devamını oku »

Bal Kabaklı ve Tavuklu Fırın Yemeği

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik)  Malzemeler: 2 adet soğan 2-3 dilim bal kabağı (400-500 gram kadar) 800-800 gram tavuk eti (tercihen kalça tarafından) 1 adet orta boy brokoli (500 gram kadar) 1 adet yeşil limon 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Tok Tutan Sahur Yemekleri

Sabır ve hoşgörünün sembolü olan Ramazan ayı, birbirinden eşsiz anlara konukluk eder. Aile ve arkadaşlarla kurulan kalabalık iftar sofraları paylaşmanın önemini vurgular. Bunun için bu ay her zaman “12 Ayın Sultanı” olarak bilinir. Ramazan ayının yaşamı farklı kılan bir diğer detayı da şüphesiz oruç tutmaktır. Bu adet ile Ramazan ayının maneviyatı hissedilir ve hayattaki her nimetin değeri anlaşılır. Oruç tutanlar …

Devamını oku »

Elmalı Kek

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4-6 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 adet elma Yarım çay bardağı file fındık Hazırlanışı: Yumurtalar, şeker ve bir …

Devamını oku »
Deneme bonusu