Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 83)

Tatlı Tarifleri

Çilekli Kalp Pasta

Malzemeler: Pandispanya için: + 5 adet yumurta + 4 kahve fincanı toz şeker + 4 kahve fincanı un. Krema için: + 2,5 su bardağı süt + 2 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı tepeleme un + 1 adet yumurta sarısı + 1 paket vanilya + Yarım limon kabuğu rendesi + 2 çorba kaşığı toz şeker. İçi için: + …

Devamını oku »

Kayısı Tatlısı

Malzemeler: – yarım kg kuru kayısı – 1 litre su – yarım kg tozşeker – 1 su bardağı portakal suyu – 200 gr taze kaymak – 1 su bardağı fındık içi Kayısı Tatlısı Tarifi : Kuru kayısıları bol suyla yıkayıp, 1 litre suyu ekleyin ve 1 gün bu şekilde bekletin. Şekeri ilave ederek, 45 dakika kadar kaynatın. Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin …

Devamını oku »

Çilekli Kup

Malzemeler   100 gram çilek dondurma 150 gram çilek 25 gram vanilya dondurma 10 gram çilek sos Çilekli Kup Tarifi: Dondurmayı toplar halinde servis kasesinin dibine yerleştirin. Çilekleri kupun kenarlarına simetrik olacak şekilde dizin. Orta kısımda kalan boşluğa vanilyalı dondurma topunu yerleştirin. Üzerinde çilek sosunu gezdirin ve servis edin.

Devamını oku »

Şeftali Püreli Soğuk Meyve Tatlısı

Malzemeler: • 1 dilim hazır kek veya pastaban • 1 büyük kase küp doğranmış meyve karışımı (ananas, kiraz, böğürtlen, şeftali) Şeftali Kreması İçin: • 4 adet orta boy şeftali • 6 adet yumurtanın sarısı • 100 gram toz şeker • 50 gram limon suyu • 75 gram tereyağı Hindistancevizi Kreması İçin: • 2 paket konserve Hindistancevizi sütü (1 gün öncesinden …

Devamını oku »

Helatiye

Malzemeler: Muhallebisi İçin: • 1 su bardağı süt • 1 su bardağı su • 1 su bardağı pudra şeker • 20 gram damla sakızı • 2 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorba kaşığı un Süslemek İçin: • 2 çorba kaşığı badem • 2 çorba kaşığı Antepfıstığı • 1 kase karışık meyve (ananas, nar taneleri, şeftali) • Taze nane yaprakları …

Devamını oku »

Kuş Üzümlü Kurabiye

Malzemeler: • 2,5 su bardağı un • 1,5 paket kabartma tozu • 2 kahve fincanı Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli • 2 kahve fincanı esmer toz şeker • 1-2 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 kahve fincanı çekilmiş fındık içi • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi • 100 gram tereyağı Kuş Üzümlü Kurabiye Tarifi; Unu, kabartma tozunu ve şekeri harmanlayın. …

Devamını oku »

Çikolatalı Sufle Tarifi

Malzemeler: • 4 adet yumurta • 4 yemek kaşığı toz şeker • 4 yemek kaşığı un • 8 yemek kaşığı bitter çikolata • 100 gram tereyağı (4 yemek kaşığı) Çikolatalı Sufle Tarifi: Tereyağını tavaya koyup eritin, içine çikolata ekleyip eritme işlemine devam edin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırpın. Şeker ve yumurta sarılarını koyun, erimiş tereyağlı çikolatalı karışıma un ilave …

Devamını oku »

Frambuaz Sorbe ve Meyve Salatası

Malzemeler: • 2 adet ananas dilimi • 2 adet kivi • Portakal veya mandalina • Nar taneleri • Veya mevsim meyveleri Frambuazlı ve naneli pratik dondurma için: • 200 gram dondurulmuş frambuaz • 2 çorba kaşığı bal • 2 dal taze nane Frambuaz Sorbe ve Meyve Salatası Tarifi: Dondurma için frambuazı, balı ve taze naneyi rondoda püre haline gelene dek …

Devamını oku »

Portakallı Kremalı Çikolata Topları

Malzemeler: • 200 gram likit krema • 200 gram fildişi kuvertür çikolata • Yarım portakal rendesi • Kavrulmuş iri fındık – ya da kavrulmuş file fındık • Toplar için 100 gram bitter kuvertür Portakallı Kremalı Çikolata Topları Tarifi: Kremayı küçük bir tencerede kaynatın. Ocaktan alıp içerisine bitter çikolata ilave edin. Bir spatula ile çikolatayı kremaya yedirin. Portakal rendesi ve kavrulmuş …

Devamını oku »

Cheesecake

Malzemeler: Hamuru için: • 2 paket burçak bisküvi • 75 gram margarin • 1 çay kaşığı tarçın Üzeri için: • 400 gram labne peynir • 200 ml. krema • 100 gram ricotta peyniri veya tatlı lor peyniri • 1 yemek kaşığı un • 4 çorba kaşığı toz şeker • 4 adet yumurta Üzeri için: • 1 su bardağı frambuaz • 1 …

Devamını oku »