Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 8)

Tatlı Tarifleri

Zeytinyağlı Mantar Sote

(4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo mantar 1 adet kırmızı soğan 4-5 diş sarımsak 1-2 adet renkli biber Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, beyaz biber, kekik, pul biber Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle silip kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün ve kararmaması için kullanana dek limonlu soğuk suda bekletin. Zeytinyağını bir tavaya aktarın ve küp doğranmış kırmızı soğan ile sarımsağı pembeleşene kadar …

Devamını oku »

Zerdeçallı ve Kerevizli Tavuk Etli Çorba

(4 Kişilik) Fotoğraf: Hande Göksan Malzemeler: 100-150 gram tavuk eti 2 çorba kaşığı sarı mercimek 1 adet küçük boy kereviz 1 çay bardağı kesme makarna 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı köri Hazırlanışı: Tavuk etini bütün olarak orta boy bir tencereye aktarın. 6-7 bardak suyu ve sarı mercimeği ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuk eti iyice haşlanınca (30-35 dakika) tencerenin içinden …

Devamını oku »

Terbiyeli Sulu Köfte

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram kıyma 1 kahve fincanı ince bulgur 1 adet küçük boy soğan 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı kırık pirinç 10 dal kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, kimyon 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 dal kereviz yaprağı 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı un Terbiyesi İçin: 1 adet …

Devamını oku »

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber 2 dal kıyılmış dereotu 1 adet kekikli hamur (Kekikli ve lorlu ekmekler tarifindeki hamuru aynen uygulayın) Hazırlanışı: Kekikli ve lorlu ekmekler tarifindeki hamurun dinlenme aşamasını aynen uygulayın. Hamur yeterince dinlenince dört eşit bezeye ayırın. Her bezeyi ısıya dayanıklı, yuvarlak yağlanmış kalıpların tersine yapıştırın. Önceden ısıtılmış …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Tarhana Soslu Izgara Somon

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (2 Kişilik) Malzemeler: 2 parça somon balığı 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tarhana (toz halinde) 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı krema 1 su bardağı haşlanmış ıspanak 100 gram rokfor peyniri (arzuya göre) 1 tutam zencefil 1 tutam muskat Hazırlanışı: Tereyağını orta boy …

Devamını oku »

Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı

Yapım ve Fotoğraf: Özgür BAKIR (6 Porsiyon İçin) Malzemeler: 4 -5 adet hurma (çok olgunlaşmış olanları) 1 çay bardağı fasulye 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı badem 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kuru uzum 7-8 adet kuru kayısı 1 çay bardağı kuş üzümü 1 su bardağı nar taneleri 1 adet mandalina Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Ispanaklı Kısır

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1 demet taze soğan 7-8 adet ıspanak yaprağı 4-5 dal taze nane 4-5 diş sarımsak Yarım su bardağı sıvı yağ 2 adet limon 2 çorba …

Devamını oku »

Nar Reçeli Dolgulu Muffin

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Sevil YÜCEL 4 Kişilik Malzemeler: Nar Reçeli İçin: 3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı ayıklanmış nar Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 adet karanfil Muffin İçin: 2 yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 çay bardağından biraz az süt (80-90 ml kadar) 1 çay …

Devamını oku »

İftar Yemeği Önerileri

Ramazan ayı bereketin, paylaşmanın ve dua etmenin önem kazandığı özel bir aydır. Bu ayda hazırlanan iftar sofraları daima misafirlere ve farklı lezzetlere gebedir. Çünkü Ramazan ayı sofraları eşsiz bir paylaşım kültürünü yansıtır. Bu ayı olması gerektiği gibi geçirmek isteyenler Ramazan sofrasına birkaç lezzet dahil edebilir. İftar yemekleri geldiğinde akla hem ufak başlangıçlar hem de besleyici yemekler gelir. Birbirinden özel lezzetleri …

Devamını oku »

Hardallı ve Portakallı Fırında Baget

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN 2-3 Kişilik Malzemeler: 5 adet tavuk baget 1 adet büyük boy kereviz 1 kutu Brüksel lahanası 5-6 dal taze kişniş 1 adet büyük boy portakal 3-4 adet taze patates 3 diş sarımsak Yarım su bardağı hardal Yarım su bardağı krema 1 kahve fincanı su Tuz Hazırlanışı: Sosu için; Hardalı, suyu ve kremayı iyice karıştırın. …

Devamını oku »
Deneme bonusu