Malzemeler: 100 gram tereyağı 100 gram toz şeker 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 150 gram un 1 çay bardağı süt 2 adet siyah incir 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için: 100 gram labne 1 çorba kaşığı pudra şekeri 3-4 adet siyah incir 1 çorba kaşığı esmer toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Üzeri için; Labne ile pudra …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
İncirli Puding ve Tiramisu
Malzemeler İncirli Muhallebisi İçin: 1 litre süt 2 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 4 adet siyah incir Çikolatalı Tiramisu İçin: 3 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı toz şeker 120 gram mascarpone peyniri 1 su bardağı krema 160 gram bitter çikolata Hazırlanışı: İncirli muhallebi için; Sütü, nişastayı, unu, …
Devamını oku »İncirli ve Şeftalili Tart
Malzemeler: Hamuru İçin: 1,5 su bardağı un Bir tutam tuz 125 gram tereyağı 4 çorba kaşığı soğuk su Kreması için: 1 kahve fincanı mısır nişastası 1 çay bardağı toz şeker Bir tutam tuz 2 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı soğuk su 1 kahve fincanı sıcak su 1 çorba kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Üzeri İçin: 1 adet büyük boy …
Devamını oku »İncir Reçelli Panna Cotta
Malzemeler: 1 tatlı kaşığı toz jelatin 1 çay bardağı süt 2 kutu krema (400 ml) 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya Hazırlanışı: Süte jelatini ilave edip karıştırın. Birkaç dakika bekletin. Tencereye kremayı, şekeri aktarın. İyice çırpıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Jelatinli sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak iyice çırpın. En son vanilyayı ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Karışım …
Devamını oku »Yeşil Jöleli Armut Tatlısı
Malzemeler: 2 adet armut Yarım limon Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 paket yeşil elma/kivi jölesi Yarım çay bardağı file badem Çubuk tarçın 1 yemek kaşığı bal Hazırlanışı Armutları soyup limonla ovun.Dar ve derin bir tencereye suyunu, toz şekerini,limon suyunu koyup kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişince soğumaya bırakın.Jöleyi paketteki tarifine göre hazırlayıp bir kadehin içine …
Devamını oku »Havuçlu ve Bademli Pasta
Malzemeler: • 4 adet yumurta • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı rendelenmiş havuç • 1 çay bardağı zeytinyağı • 2 çay kaşığı kabartma tozu • 2,5 su bardağı un • 1 çorba kaşığı tarçın • 1 su bardağı dövülmüş badem içi Dış Kaplaması İçin: • 1 paket kremşanti • 200 gram labne peyniri • 2 çay …
Devamını oku »Çilekli Rulo Pasta
Malzemeler: Pandispanyası için: • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı un • Çeyrek su bardağı nişasta • 1 paket vanilya • 1 çay kaşığı limon suyu • Yarım çay bardağı sıcak su Muhallebisi İçin: • Yarım litre süt • 3,5 çorba kaşığı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 125 gram margarin …
Devamını oku »Laz Böreği
Malzemeler: • 16 adet hazır baklavalık yufka • Yarım su bardağı eritilip ılınmış tereyağı • 1 litre süt • 2 adet yumurtanın sarısı • 4 çorba kaşığı toz şeker • 5 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı nişasta • 1 paket vanilya • Bir tutam taze öğütülmüş karabiber Şerbeti İçin: • 2 su bardağı toz şeker • 2 su …
Devamını oku »Kremalı Lor Tatlısı
Malzemeler: • Yarım kilo lor • Yarım bardak şeker • 1 bardak süt • 4 adet yumurta • 1 bardak ince irmik • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu • Yarım kilo toz şeker (şerbet için) • 1 çorba kaşığı limon suyu Üzeri İçin: • 100 ml. likit krema • 1 su bardağı süzme yoğurt • 5 çorba kaşığı süt • …
Devamını oku »Kayısılı Smoothie
Malzemeler: • 5-6 adet kayısı • 2 adet iri muz • 2 bardak soğuk süt • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt Kayısılı Smoothie Tarifi; Kayısıları doğrayın. Muzları iri iri dilimleyin. Blendera koyun, sütü ve yoğurdu ilave edip çırpın. Büyük bardaklarda soğuk olarak servis yapın.
Devamını oku »