Malzemeler: • 150 gram kakaolu bisküvi • 50 gram tereyağı • 2 çay kaşığı tarçın Peynirli Karışım İçin: • 100 gram mascarpone peyniri • 200 gram labne peyniri • 2 çorba kaşığı pudra şekeri • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Pina Colada İçin: • 5 cl. ananas suyu • 2 cl. rom • 2 cl. malibu • 2 cl. Hindistan …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Çikolatalı Kek
Malzemeler: • 100 gram bitter kuvertür çikolata • 50 gram krem çikolata • 100 gram tereyağı • 150 gram toz şeker • 1 paket vanilya • 1 tutam tuz • 1 paket kabartma tozu • 3 adet yumurta • 90 gram un Üzerini İçin: • Rendelenmiş Hindistan cevizi • Çilek reçeli (isteğe göre) • Antep fıstığı içi Hazırlanışı: Tereyağını kuvertür …
Devamını oku »Kestaneli Sufle
Malzemeler: • 2 adet yumurta • 2 adet yumurta sarısı • 50 gram şeker (Bu malzemeler mikserde kabarıncaya kadar çırpılır.) Ayrı bir kapta; • 75 gram tereyağı • 100 gram sütlü çikolata (Bu malzemeler eritilir.) • 20 gram fındık tozu • 30 gram un • 60 gram kırık kestane Hazırlanışı Kabarttığımız yumurtalara, erittiğimiz çikolata ve tereyağını ilave ederiz. Daha sonra diğer malzemeleri …
Devamını oku »Damla Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler: • 125 gram tuzsuz tereyağı • 1 adet yumurtanın sarısı • 1,5 çay bardağı pudra şekeri • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • 1 çorba kaşığı kakao • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 çay bardağı damla çikolata • 2-2,5 su bardağı un Hazırlanışı: Tereyağını oda ısısında yumuşattıktan sonra pudra şekeri ve yumurta sarısı ile krema kıvamına …
Devamını oku »Vişneli Kek
Malzemeler: • 4 adet yumurta • 1,5 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı süt • 1 çay bardağı zeytinyağı • 2 su bardağı un • 1 çay bardağı buğday nişastası • Yarım çay kaşığı karbonat • 1 paket kabartma tozu Vişneli Karışım İçin: • 1 su bardağı dondurulmuş vişne (çekirdeksiz) • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası • 2 …
Devamını oku »Çikolata Kaseleri
Malzemeler: • 160 gram bitter çikolata • 40 gram beyaz çikolata • 2 adet küçük boy balon • 1 büyük kase mevsim meyveleri karışımı Hazırlanışı: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hafiften soğuması için kenara alın (Eğer çikolata sıcakken balonu kaplarsanız balon patlar ). Balonları şişirin. Çikolatayı parmağınız ya da bir spatula yardımı ile balonun üzerine kâse formu alacak şekilde kaplamaya …
Devamını oku »Hurmalı Çikolata Topları
Malzemeler 300 gram hurma 200 gram bitter çikolata 4-5 dilim kakaolu kek 1 kaşık tereyağı 1 kaşık tozşeker File fındık Renkli granül şeker Hazırlanışı Hurmanın çekirdeklerini çıkartın. 1kaşık tereyağı ve 1 kaşık toz şeker ilavesiyle robotta ezilmiş kıvama getirin. Ufalanmış kakaolu kek ekleyip karıştırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hurmalı karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp önce erimiş çikolataya daha sonra …
Devamını oku »Bademli Kahveli Puding
Malzemeler: • 1 litre süt • 2 tatlı kaşığı granül kahve • 2 yemek kaşığı un • 2 yemek kaşığı mısır nişastası • 1 su bardağı pudra şekeri • 4 yemek kaşığı margarin • File badem Hazırlanışı: Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Un, kahve mısır nişastası ve vanilyayı bir kapta eleyin. Süte yavaş yavaş ekleyip puding …
Devamını oku »Üzüm Pelteli Pasta
Malzemeler: Pelte İçin: • 1 küçük salkım kırmızı üzüm • 5 su bardağı üzüm suyu • 2-2.5 çorba kaşığı nişasta • 1 küçük çay bardağı toz şeker Tabanı İçin: • 3 adet yumurta • 75 gram şeker • 90 gram un • Vanilya Üstü İçin: • 1 paket labne peyniri • 1 paket likit krema • 25 gram toz jelatin …
Devamını oku »Böğürtlenli Cheesecake
Malzemeler 300 gram böğürtlen 1 paket burçak bisküvi 60 gram tereyağı 400 gram labne peyniri Yarım su bardağı pudra şekeri 200 gram süzme yoğurt 2 yaprak jelatin Böğürtlen Sosu İçin: 1 su bardağı böğürtlen 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 tatlı kaşığı nişasta Malzemeler Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip un haline gelmiş bisküvilerle harmanlayın. Kelepçeli kabın dibine bisküvileri …
Devamını oku »