Tatlı Tarifleri

Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi

Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi Malzemeler: 400 gram bitter çikolata 500 gram süt 100 gram şeker 1 adet limon 30 gram un 1 paket vanilya 1 küçük parça damla sakızı 2 adet balon Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi  Tarifi :  Çikolatayı kaynayan bir su üzerinde benmari usulü eritin. Hafif soğumaya yakın balonları portakal büyüklüğünde şişirin ve çikolataya yarıya kadar düzgünce batırın. Bir tepsiye …

Devamını oku »

Makaron

Makaron Malzemeler: 3 adet yumurtanın akı (oda ısısında) 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 su bardağı toz badem (0 numara) 1 su bardağı pudra şeker (nişastasız) Gıda boyası 1 damla gül aroması (yemeklik) 3 adet damla sakızı 1 çorba kaşığı toz şeker 150 ml. krema 160 gram beyaz çikolata Çilekli Krema: 1 kase taze çilek 1 50 …

Devamını oku »

Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma

Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma Malzemeler: > 12 yaprak baklava yufkası > 30 gram tereyağı (erimiş) > 220 gram pastacı kreması > 25 gram bitter çikolata > 25 gram fındık > 1 kilo kırmızı elma > 60 gram tereyağı (oda ısısında beklemiş) > 80 gram toz şeker > 40 ml. krema > 100 gram karamel sos Baklava Yufkasında Karamel Soslu …

Devamını oku »

Hindistancevizi Topları

Hindistancevizi Topları Malzemeler: > 170 gram yoğunlaştırılmış süt > 150 gram Hindistancevizi > 50 gram kuvertür çikolata > Süsleme şekeri Yoğunlaştırılmış Süt İçin: > 3 su bardağı yağlı süt > 1 su bardağı esmer şeker > Vanilya (isteğe bağlı) Hindistancevizi Topları Hazırlanışı: Yoğunlaştırılmış süt için; 3 bardak yağlı sütü ve esmer şekeri bir tencereye aktarın. İyice karıştırın. Orta ateşte arada bir karıştırarak …

Devamını oku »

Safranlı Armut

Safranlı Armut Malzemeler: > 2 tane armut (tercihen Santa Maria cinsi) >4 su bardağı su >6 çorba kaşığı toz şeker >1 çay kaşığı kakule >1 çay kaşığı kurutulmuş ananas >1 tutam toz vanilya >Bir tutam safran Safranlı Armut Hazırlanışı: Su ile şekeri derin ve dar tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra kakuleyi, kurutulmuş anansı, safranı ve vanilyayı ilave edin. Kabuğu soyulmuş armutları tencerenin …

Devamını oku »

Frambuaz Kremalı Tatlı

Frambuaz Kremalı Tatlı Malzemeler: >200 gram frambuaz 3 çorba kaşığı pudra şeker 200 ml. vişne suyu 1 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı mısır nişastas Frambuaz Kremalı Tatlı Hazırlanışı:  Derin bir tencereye frambuazı, 1 çay bardağı soğuk suda inceltilmiş mısır nişastasını, şekeri ve vişne suyunu aktarın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın, ılınınca kremayı ekleyerek çırpın. Karışımı …

Devamını oku »

Muzlu Malaga (Ekler)

Muzlu Malaga (Ekler) Malzemeler: > 4 adet muz > 4 adet kedidili bisküvi > 100 ml. krema > Yarım paket kremşanti > 1 tatlı kaşığı hazır kahve > 1 tatlı kaşığı toz şeker Üzeri İçin: > 250 gram bitter çikolata > 50 gram fildişi çikolata Muzlu Malaga (Ekler) Hazırlanışı: Krema ve kremşantiyi katılaşana kadar çırpıp buzdolabında bekletin. Kahveyi ve şekeri bir fincan …

Devamını oku »

Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake Malzemeler: Tabancı İçin: > 250 gram yulaflı bisküvi > 25 gram tereyağı > 3 çorba kaşığı nişasta > 1-2 çorba kaşığı süt Peynirli Karışım İçin: > 3 adet yumurta > 150 gram toz şeker > 1 litre krema > 300 gram labne peyniri > 1 tatlı kaşığı un > 1 tatlı kaşığı nişasta > 1 paket vanilya > 1 …

Devamını oku »

Çikolatalı Kayısılı Mus

Çikolatalı Kayısılı Mus Malzemeler: > 250 gram kuru kayısı > Yarım çay kaşığı tarçın > 130 gram sütlü çikolata > 4 adet yumurta > 320 ml. çiğ krema > 80 gram toz şeker > 60 gram parçalanmış bisküvi yada kek kırıntısı Süslemek İçin: Kırıntı çikolata ve kuru kayısı Çikolatalı Kayısılı Mus Hazırlanışı: Tarçın ve kuru kayısıları üzerini kaplayacak kadar su dolu kaba …

Devamını oku »

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı (4 Kişilik)   Malzemeler 4 adet ayva 1 küçük paket pişmaniye 2 adet yeşil elma 500 gram toz şeker 10 gram toz tarçın 1 bardak vişne suyu     Hazırlanışı Ayvaları ikiye bölüp dış kabuğunu güzelce soyun. Ortadaki çekirdek kısımlarını çıkarın, ayvaları bir tencereye alın. Vişne suyunu şekeri ayvalara ilave edip üzerini geçecek şekilde su döktükten sonra …

Devamını oku »