Badem Tatlısı Malzemeler: > 145 gram un > 48 gram tereyağı > 84 gram labne peyniri > 1 adet yumurta > 60 gram irmik > 60 gram toz badem > 8 gram kabartma tozu > 3 gram şekerli vanilin > 420 gram toz şeker Badem Tatlısı Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritin. Ilımasını bekleyin. Un, irmik, kabartma tozu, vanilyayı bir kapta karıştırın. Ortasına yumurtalar …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Baklava Yufkasında Saray Burma
Baklava Yufkasında Saray Burma Malzemeler: > 24 adet baklavalık yufka > 300 gram fındık veya ceviz içi > 125 gram margarin yağı > 1 çay bardağı sıvı yağ > 125 gram tereyağı Şerbeti İçin: > 3 su bardağı toz şeker > 3 buçuk su bardağı su > Yarım limon Baklava Yufkasında Saray Burma Hazırlanışı: Düz bir zemine baklavalık yufkaları serin. Üzerine fındık …
Devamını oku »Globe Baklava
Globe Baklava Malzemeler : Fıstık Ganaj İçin: > 250 ml. krema > 50 gram toz fıstık > 250 gram beyaz çikolata > 2 damla yeşil gıda boyası > 40 gram Antepfıstığı ezmesi Kaymak Jel İçin: > 500 ml. süt > 200 gram kaymak > 25 gram jelatin > 3 yaprak baklava yufkası > 40 gram yoğurtlu dondurma Globe Baklava Hazırlanışı: …
Devamını oku »Damla Çikolatalı Coco Star
Damla Çikolatalı Coco Star Malzemeler: > 100 gram Hindistancevizi rendesi > 70 gram toz şeker > 20 gram eritilmiş tereyağı > 1 adet yumurta > Damla çikolata Damla Çikolatalı Coco Star Hazırlanışı: Tüm malzemeyi birlikte yoğurun. Fırın tepsisine hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar alıp dizin. 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alın
Devamını oku »Vişne Soslu Cheesecake
Vişne Soslu Cheesecake Malzemeler: > 3 adet yumurta > 1 su bardağı süt > 500 gram yoğurt > 1 paket labne peyniri > 1 su bardağı toz şeker > 3 yemek kaşığı nişasta> Vanilya Tabanı İçin: > 1,5 paket yulaflı bisküvi > 100 gram margarin Sosu İçin: > 100 gram vişne > 1 yemek kaşığı şeker > 2 tatlı kaşığı nişasta …
Devamını oku »Aşure
Aşure Malzemeler: > 500 gram buğday > 200 gram kuru fasulye > 200 gram nohut > 1 kahve fincanı pirinç > 1 adet elma > 100 gram kuru kayısı > 20 gram kuş üzümü > 50 gram kuru üzüm > 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu > 1 adet kabuk tarçın > 4-5 adet karanfil tanesi > 1 kilo toz …
Devamını oku »Portakallı İrmik Helvası
Portakallı İrmik Helvası Malzemeler: > 2 su bardağı irmik > 1 su bardağı toz şeker > 1 su bardağı su > 1 su bardağı süt > 1 çay bardağı sıvı yağ > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık > 1 adet portakal Portakallı İrmik Helvası Hazırlanışı: İrmiği geniş bir tencerede, kısık ateşte, sıvı yağ ve tereyağı karışımı ile …
Devamını oku »Vişneli Truf
Vişneli Truf Malzemeler: > 1 kutu krema (200 ml.) > 160 gram bitter çikolata > 7-8 dilim pişmiş hazır kek > 1 su bardağı dondurulmuş vişne Üzeri İçin: > Rendelenmiş Hindistancevizi > Kakao Vişneli Truf Hazırlanışı: Kremayı teflon bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutun. Ocaktan alıp çikolataları içine kırın ve sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın. Kekleri ufalayıp karışıma …
Devamını oku »Labneli Muhallebi
Labneli Muhallebi Malzemeler: > 1 litre süt > 1 su bardağı toz şeker > 1,5 çay bardağı un > 1 adet yumurta > 1 paket vanilya > 1 çorba kaşığı margarin > 1 paket labne peynir Labneli Muhallebi Hazırlanışı: Sütün 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak için ayırın. Kalan sütü, şekeri, 1 çay bardağı unu tencereye alın. İyice çırpıp orta ateşte …
Devamını oku »Krokanlı ve Çilekli Çikolata Mus
Krokanlı ve Çilekli Çikolata Mus Malzemeler: > 3 paket bitter çikolata (240 gram) > 1 çorba kaşığı pudra şekeri > 1 çorba kaşığı kakao > 1 çorba kaşığı portakal suyu > 6 adet yumurta Üzeri İçin: > Fındık krokan > Taze çilek Krokanlı ve Çilekli Çikolata Mus Hazırlanışı: Yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplara paylaştırın. Elinizle irice doğradığınız çikolatayı cam kasede …
Devamını oku »