Portakallı irmik tatlısı için malzemeler; 3 su bardağı süt 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı irmik 2 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet çubuk tarçın Portakallı irmik tatlısı tarifi; Sütü, portakal suyunu, şekeri, irmiği ve tarçını tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Tarçın çubuğunu tatlının içinden çıkartın ve rendelenmiş …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Damla Sakızlı Anne Muhallebisi
Damla Sakızlı Anne Muhallebisi Malzemeler: 1 litre süt 1,5 çay bardağı mısır nişastası 1-2 parça damla sakızı 1 paket vanilya 1,5 çay bardağı toz şeker 1 paket bisküvi ya da kurabiye Damla Sakızlı Anne Muhallebisi Hazırlanışı: Sütü tencereye alın, nişastayı ve şekeri ekleyerek iyice çırpın. Damla sakızını ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala …
Devamını oku »Çilekli Ekler
Çilekli Ekler Malzemeler: 50 gram su 50 gram tereyağı 50 gram süt 80 gram un 2 adet yumurta Pastacı kreması Çilekli Ekler Hazırlanışı: Su, tereyağı ve sütü bir arada kaynattıktan sonra içine un ekleyin. 5 dakika boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışımı bir mayonez tenceresine alın. Çırpma teli yardımıyla yumurtaları yavaşça hamura yedirin. Teflon bir tepsinin içine sıkma …
Devamını oku »Cevizli Milföy Tatlı
Cevizli Milföy Tatlı Malzemeler: 12 adet hazır kare milföy hamur 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Pudra şeker Kreması İçin: 500 ml. süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 5 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı krema 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı tarçın Süslemek İçin: Ceviz içi Portakal kabuğu …
Devamını oku »Antepfıstıklı Tatlı
Antepfıstıklı Tatlı Malzemeler: Antepfıstıklı Harç İçin: Yarım çay bardağı tozAntepfıstığı 3 çorba kaşığı toz haline getirilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı toz şeker Çay kaşığını ucu ile tarçın Yeteri kadar süt Hamur İçin: 7 çay bardağı un 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı fındık tozu 125 gram …
Devamını oku »Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi
Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi Malzemeler: 400 gram bitter çikolata 500 gram süt 100 gram şeker 1 adet limon 30 gram un 1 paket vanilya 1 küçük parça damla sakızı 2 adet balon Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi Tarifi : Çikolatayı kaynayan bir su üzerinde benmari usulü eritin. Hafif soğumaya yakın balonları portakal büyüklüğünde şişirin ve çikolataya yarıya kadar düzgünce batırın. Bir tepsiye …
Devamını oku »Makaron
Makaron Malzemeler: 3 adet yumurtanın akı (oda ısısında) 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 su bardağı toz badem (0 numara) 1 su bardağı pudra şeker (nişastasız) Gıda boyası 1 damla gül aroması (yemeklik) 3 adet damla sakızı 1 çorba kaşığı toz şeker 150 ml. krema 160 gram beyaz çikolata Çilekli Krema: 1 kase taze çilek 1 50 …
Devamını oku »Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma
Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma Malzemeler: > 12 yaprak baklava yufkası > 30 gram tereyağı (erimiş) > 220 gram pastacı kreması > 25 gram bitter çikolata > 25 gram fındık > 1 kilo kırmızı elma > 60 gram tereyağı (oda ısısında beklemiş) > 80 gram toz şeker > 40 ml. krema > 100 gram karamel sos Baklava Yufkasında Karamel Soslu …
Devamını oku »Hindistancevizi Topları
Hindistancevizi Topları Malzemeler: > 170 gram yoğunlaştırılmış süt > 150 gram Hindistancevizi > 50 gram kuvertür çikolata > Süsleme şekeri Yoğunlaştırılmış Süt İçin: > 3 su bardağı yağlı süt > 1 su bardağı esmer şeker > Vanilya (isteğe bağlı) Hindistancevizi Topları Hazırlanışı: Yoğunlaştırılmış süt için; 3 bardak yağlı sütü ve esmer şekeri bir tencereye aktarın. İyice karıştırın. Orta ateşte arada bir karıştırarak …
Devamını oku »Safranlı Armut
Safranlı Armut Malzemeler: > 2 tane armut (tercihen Santa Maria cinsi) >4 su bardağı su >6 çorba kaşığı toz şeker >1 çay kaşığı kakule >1 çay kaşığı kurutulmuş ananas >1 tutam toz vanilya >Bir tutam safran Safranlı Armut Hazırlanışı: Su ile şekeri derin ve dar tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra kakuleyi, kurutulmuş anansı, safranı ve vanilyayı ilave edin. Kabuğu soyulmuş armutları tencerenin …
Devamını oku »