Antepfıstıklı Tatlı Malzemeler: Antepfıstıklı Harç İçin: Yarım çay bardağı tozAntepfıstığı 3 çorba kaşığı toz haline getirilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı toz şeker Çay kaşığını ucu ile tarçın Yeteri kadar süt Hamur İçin: 7 çay bardağı un 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı fındık tozu 125 gram …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi
Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi Malzemeler: 400 gram bitter çikolata 500 gram süt 100 gram şeker 1 adet limon 30 gram un 1 paket vanilya 1 küçük parça damla sakızı 2 adet balon Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi Tarifi : Çikolatayı kaynayan bir su üzerinde benmari usulü eritin. Hafif soğumaya yakın balonları portakal büyüklüğünde şişirin ve çikolataya yarıya kadar düzgünce batırın. Bir tepsiye …
Devamını oku »Makaron
Makaron Malzemeler: 3 adet yumurtanın akı (oda ısısında) 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 su bardağı toz badem (0 numara) 1 su bardağı pudra şeker (nişastasız) Gıda boyası 1 damla gül aroması (yemeklik) 3 adet damla sakızı 1 çorba kaşığı toz şeker 150 ml. krema 160 gram beyaz çikolata Çilekli Krema: 1 kase taze çilek 1 50 …
Devamını oku »Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma
Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma Malzemeler: > 12 yaprak baklava yufkası > 30 gram tereyağı (erimiş) > 220 gram pastacı kreması > 25 gram bitter çikolata > 25 gram fındık > 1 kilo kırmızı elma > 60 gram tereyağı (oda ısısında beklemiş) > 80 gram toz şeker > 40 ml. krema > 100 gram karamel sos Baklava Yufkasında Karamel Soslu …
Devamını oku »Hindistancevizi Topları
Hindistancevizi Topları Malzemeler: > 170 gram yoğunlaştırılmış süt > 150 gram Hindistancevizi > 50 gram kuvertür çikolata > Süsleme şekeri Yoğunlaştırılmış Süt İçin: > 3 su bardağı yağlı süt > 1 su bardağı esmer şeker > Vanilya (isteğe bağlı) Hindistancevizi Topları Hazırlanışı: Yoğunlaştırılmış süt için; 3 bardak yağlı sütü ve esmer şekeri bir tencereye aktarın. İyice karıştırın. Orta ateşte arada bir karıştırarak …
Devamını oku »Safranlı Armut
Safranlı Armut Malzemeler: > 2 tane armut (tercihen Santa Maria cinsi) >4 su bardağı su >6 çorba kaşığı toz şeker >1 çay kaşığı kakule >1 çay kaşığı kurutulmuş ananas >1 tutam toz vanilya >Bir tutam safran Safranlı Armut Hazırlanışı: Su ile şekeri derin ve dar tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra kakuleyi, kurutulmuş anansı, safranı ve vanilyayı ilave edin. Kabuğu soyulmuş armutları tencerenin …
Devamını oku »Frambuaz Kremalı Tatlı
Frambuaz Kremalı Tatlı Malzemeler: >200 gram frambuaz 3 çorba kaşığı pudra şeker 200 ml. vişne suyu 1 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı mısır nişastas Frambuaz Kremalı Tatlı Hazırlanışı: Derin bir tencereye frambuazı, 1 çay bardağı soğuk suda inceltilmiş mısır nişastasını, şekeri ve vişne suyunu aktarın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın, ılınınca kremayı ekleyerek çırpın. Karışımı …
Devamını oku »Muzlu Malaga (Ekler)
Muzlu Malaga (Ekler) Malzemeler: > 4 adet muz > 4 adet kedidili bisküvi > 100 ml. krema > Yarım paket kremşanti > 1 tatlı kaşığı hazır kahve > 1 tatlı kaşığı toz şeker Üzeri İçin: > 250 gram bitter çikolata > 50 gram fildişi çikolata Muzlu Malaga (Ekler) Hazırlanışı: Krema ve kremşantiyi katılaşana kadar çırpıp buzdolabında bekletin. Kahveyi ve şekeri bir fincan …
Devamını oku »Çilekli Cheesecake
Çilekli Cheesecake Malzemeler: Tabancı İçin: > 250 gram yulaflı bisküvi > 25 gram tereyağı > 3 çorba kaşığı nişasta > 1-2 çorba kaşığı süt Peynirli Karışım İçin: > 3 adet yumurta > 150 gram toz şeker > 1 litre krema > 300 gram labne peyniri > 1 tatlı kaşığı un > 1 tatlı kaşığı nişasta > 1 paket vanilya > 1 …
Devamını oku »Çikolatalı Kayısılı Mus
Çikolatalı Kayısılı Mus Malzemeler: > 250 gram kuru kayısı > Yarım çay kaşığı tarçın > 130 gram sütlü çikolata > 4 adet yumurta > 320 ml. çiğ krema > 80 gram toz şeker > 60 gram parçalanmış bisküvi yada kek kırıntısı Süslemek İçin: Kırıntı çikolata ve kuru kayısı Çikolatalı Kayısılı Mus Hazırlanışı: Tarçın ve kuru kayısıları üzerini kaplayacak kadar su dolu kaba …
Devamını oku »