Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 6)

Tatlı Tarifleri

Sebzeli Köfte

Fotoğraf: Hande Göksan Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo orta yağlı kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy soğan 1 çay bardağı galeta unu 3 diş sarımsak 1 kavanoz sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızıbiber, kimyon 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarımsak, yumurtayı, tuzunu, …

Devamını oku »

Hindistan Cevizli ve Kakaolu Kurabiye

Hazırlayan: İnci Bak – Prodüksiyon: Nezrin Bakır – Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: Kakao bisküvi hamuru yarı malzemesi: 2 çay bardağı Hindistan cevizi 1 adet yumurtanın akı 2 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Kakao bisküvi hamurunu yoğurun. Çukur bir kapta Hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri bulamaç haline gelene dek karıştırın. Bu malzeme ile bisküvi hamurunu çok fazla …

Devamını oku »

Enginarlı Safranlı Pilav

Tarif: Hayal Demirkol – Fotoğraf:  Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 adet soğan 1 tutam safran 1 tutam şeker 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağ Tuz Hazırlanışı: Enginarları az tuz ve limon suyu ilavesi ile diri kıvamda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pilav için uygun bir tencereye sıvı …

Devamını oku »

Limon ve Damla Sakızlı Kek

Fotoğraf: Hande Göksan –  Prodüksiyon: İnci Bak (10-12 Dilim İçin) Malzemeler: 1,5 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 çay kaşığı havanda ezilmiş damla sakızı 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 …

Devamını oku »

Cevizli ve Tahinli Ekmek

Fotoğraf: Hande Göksan Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tahin Hazırlanışı: Hazır ekmek hamurunu 8-10 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile en fazla üç parmak genişliğinde şeritler halinde açın. İnce bir tabaka halinde önce tahini sürün, sonra da ceviz içini serpin. Rulo şeklinde …

Devamını oku »

Enginar Dolma

Tarif: Hayal Demirkol Fotoğraf:  Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy enginar Harcı için: 200 gram kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı yenibahar Tuz, karabiber Yarım çay bardağı …

Devamını oku »

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 300 gram taze vişne 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı toz şeker 5 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: Vişneleri yıkayıp …

Devamını oku »

Hurmalı Çiğ Köfte

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram yağsız çiğ köftelik kıyma 500 gram ince bulgur 1 adet büyük boy soğan 2-3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pul biber 1 paket köfte baharatı 1 demet maydanoz 4-5 adet hurma 1 kase limonlu su Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsakları soyup çok ince …

Devamını oku »

Vişneli Ekmek Tatlısı

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 1 paket büyük boy tost ekmeği 1 litre vişne suyu 500 gram toz şeker 100 gram taze kaymak Hazırlanışı: Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene …

Devamını oku »

İmambayıldı

(4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet kemer patlıcan 2 adet soğan 1-2 adet çarliston biber 2 adet olgun domates Tuz, taze çekilmiş karabiber Bir tutam toz şeker 4-5 adet hurma Kızartmak için riviera zeytinyağı Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kestikten sonra uç kısımlarında 1-2 cm kalacak şekilde kesin. Tuzlu suyun içine aktarıp 15 dakika kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu suyun içinden …

Devamını oku »
Deneme bonusu