Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 58)

Tatlı Tarifleri

Elma Dilimli Tart

Elma Dilimli Tart Elmalı tart hamuru gibi hamurunu hazırlayıp oda ısısında yarım saat dinlendirin. İç malzemesi için; 2 elmayı daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın, kalan 1 elmayı elmalı tart tarifine göre hazırlayın. Orta boy tart kalıbının içine dinlendirdiğiniz hamuru yayın. Üzerine elmalı fındıklı karışımı yayın. Üzerine ince dilimlenmiş elmaları yerleştirin. Üzerine tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Devamını oku »

Elmalı Tart

Elmalı Tart Elmalı Tart için Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 200 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya İç Malzemesi İçin: 3 adet orta boy elma 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi Elmalı Tart Hazırlanışı: Oda …

Devamını oku »

Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Portakallı Kurabiye için Malzemeler: 100 gram tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurtanın sarısı 1,5 su bardağı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 adet portakalın ince rendelenmiş kabuğu 2 çorba kaşığı portakal marmeladı Portakallı Kurabiye Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini ve yumurta sarısını krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma nişastayı, vanilyayı ve ince …

Devamını oku »

Lor Peynirli Meyveli Dondurma

Lor Peynirli Meyveli Dondurma Lor Peynirli Meyveli Dondurma için Malzemeler: 500 gram tuzsuz lor 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı vanilya 1 su bardağı toz şeker 1-2 adet şeftali 1 bardak süt Lor Peynirli Meyveli Dondurma Hazırlanışı: Kremayı toz şeker ile çırpın. Lor peyniri ve vanilyayı ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Şeftalinin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Karışıma meyveyi …

Devamını oku »

Erikli Tart

Erikli Tart Erikli Tart için Malzemeler: 10 adet erik 2 yemek kaşığı şeker Tarçın Tart Hamuru İçin: 300 gram un 125 gram tereyağı 125 gram pudraşekeri 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Erikli Tart Hazırlanışı: Eriklerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra büyüklüğüne göre ikiye yada dörde bölün. Bir tencereye alıp, üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve bir fiske tarçın serpin. Kısık ateşte erikler yumuşayana …

Devamını oku »

Çikolata Cenneti Cup Cake

Çikolata Cenneti Cup Cake Çikolata Cenneti Cup Cake için Malzemeler: 125 gr bitter çikolata 165 ml. süt 285 gram esmer şeker 105 gram tereyağı 2 adet büyük boy yumurta 180 gram un Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 8 gram kakao Bir çimdik tuz Çikolata Cenneti Cup Cake Hazırlanışı: Bir tencerede doğranmış çikolatayı, sütü ve şekerin yarısını sürekli karıştırarak kaynatın. Tereyağı ve kalan …

Devamını oku »

Elmalı Cramble

Elmalı Cramble Elmalı Cramble için Malzemeler: Hamuru İçin: 10 yemek kaşığı un 10 yemek kaşığı esmer şeker 125 gram tuzsuz tereyağı 1 çimdik tuz 20 gram yemeklik krema Harcı İçin: 3 adet orta boy kırmızı yada yeşil elma 4 yemek kaşığı esmer şeker Yarım tatlı kaşığı tarçın 100 gram kuş üzümü 100 gram kuru üzüm 75 gram ceviz içi 1 paket …

Devamını oku »

Mandalinalı Puding

Mandalinalı Puding Mandalinalı Puding için Malzemeler: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 1 su bardağı mandalina püresi 1 paket kakaolu petibör bisküvi Mandalinalı Puding Hazırlanışı: Mandalina püresi …

Devamını oku »

Çilekli Kafes Tart

Çilekli Kafes Tart Çilekli Kafes Tart için Malzemeler: Yarım ölçü tatlı hamuru (tarifi kalp kurabiyede) 1 küçük kase çilek reçeli veya marmeladı (tercihen ev yapımı) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi Üzeri İçin: Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri Çilekli Kafes Tart Hazırlanışı: Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açın. Orta boy (yarım avuç küçüklüğünde) ve çok yüksek olmayan, yağlanmış tart kalıplarına açtığınız hamurları elinizle …

Devamını oku »

Tatlı Kalp Kurabiyeler

Tatlı Kalp Kurabiyeler Tatlı Kalp Kurabiyeler için Malzemeler: Şekerli Hamuru için: 7 kahve (Türk kahvesi) fincanı un 1 kahve fincanı yoğurt 250 gram tereyağı veya margarin (yumuşamış) 1 paket kabartma tozu Yarım limonun suyu 200 gram pudra şekeri Böğürtlen Püresi İçin: 200 gram dondurulmuş böğürtlen 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 …

Devamını oku »